23 oktober 2018

V prvi medobčinski nogometni ligi sprememba na vrhu tabele. Brunšvik je pred domačimi gledalci doživel prvi poraz v tej sezoni, kar so izkoristili lanski prvaki Starše in z zmago v Dobrovcih 'skočili' na prvo mesto. Vodilnemu dvojcu sledijo Rače, ki so v nizu štirih zmag. Koroški derbi v Črni se je končal z remijem, Akumulator je po dolgem času zabeležil zmago, prav tako Marles hiše, ki so z zmago odlepile od dna lestvice, Lenart pa je minimalno slavil v Rošnji Loki. 

 

Na sliki: Presenečenje v Brunšviku, Malečnik je visoko premagal,
do tega kola, vodečo ekipo lige (vir: Facebook)

Gostovanje Korotana v Črni na Koroškem si je prišlo ogledat več kot 300 gledalcev in imeli so kaj videti. Tekmo so boljše začeli domačini, ki so že v 7. minuti povedli, za veselje na polnih tribunah je poskrbel Obertan, ki je z lepim strelom v desni kot premagal vratarja gostov Lopatnija. Hitro vodstvo je malo 'presekalo' goste in domači so v 21. minuti prišli do nove priložnosti, a je gostujoči vratar dvakrat odlično posredoval, najprej je je obranil strel Radivojeviču in po odbiti žogi še strel Pečovnika. Takoj po tej priložnosti so prvič zapretijo gostje, pri katerih je hiter protinapad, z močnim strelom zaključil Petrej, vendar se je izkazal Kreuh in strel ubranil. v 28. minuti pa novo veselje na tribunah, po podaji Obertana je z desne strani močno streljal Radivojevič, pri odbiti žogi je bil najhitreje Obertan in žogo 'potisnil' v mrežo. Po drugem golu so se domačini 'potegnili' v obrambo, kar je omogočili gostom bolj napadalno igro, katera se jim je obrestovala v 35. minuti ko so rezultat znižali. Po prekršku Rebernika so gostje izvajali prosti strel, iz katerega je Triplat dobro meril, a je njegov strel Kreuh preusmeril v prečnik, vendar je bil na odbiti žogi najvišji Kozlar in z glavo zadel za prvi gol Korotana. Do konca polčasa smo videli še dober poskus Triplata, vendar se tokrat Kreuh ni dal presenetiti. V drugem polčasu smo videli napade gostov, ki so jih domači do 60. minute uspešno odbijali, takrat pa je po prodoru Jelića na levi strani, slednji podal na drugo vratnico, kjer pa Triplatu ni bilo težko zadeti za izenačenje. Po izenačenju so domači prvi prišli do priložnosti, vendar je Brdnik iz obetavnega položaja slabo streljal. Do konca tekme so bili gostje boljši nasprotnik, vendar si resnejših priložnosti niso priigrali, tako da je neodločen izid najpravičnejši in z njim so bili zadovoljni vsi akterji tega praznika nogometa v Črni.

Akumulator je po treh zaporednih porazih pod reflektorji gostil neugodno ekipo Dupleka. Domačin je bil odločen, da naredi konec črni seriji in je od začetka pritisnil goste na njihovo polovico igrišča. Prvi priložnosti je imel Lasnik, najprej se je po lepi podaji Bobovca znašel sam pred vrati Vohla, vendar je ta strel ubranil, v drugo pa je dobro poskušal iz 15 metrov, vendar je bil Vohl spet uspešnejši. Ob obleganju vrat Dupleka so domači pozabili na obrambo, gostje so krenili v hiter protinapad, prvi strel so domači branilci še blokirali, odbita žoga je prišla do Dobaja ki jo je preusmeril v nebranjeno mrežo, za vodstvo gostov. Na izenačenje domači gledalci niso čakali dolgo, le tri minute pozneje se je po predložku v gneči najbolje znašel Hutmajer in poskrbel za izenačenje. Isti igralec je v 34. minuti, po predložku Janeta z lepim diagonalnim strelom z glavo v nasprotni kot Vohla poskrbel za vodstvo. Do konca polčasa so domačini še poskušali, vendar si prave priložnosti niso priigrali. V drugem polčasu smo gledali isto sliko kot v prvem. Domačin je z kombinatorno igro nizal priložnosti, gostje pa prežali na protinapade in tako je po izgubljeni žogi Praperja Godvajs sam krenil proti vratom Akumulatorja, strel je sicer Boštjan ubranil, vendar je žoga v loku padla v gol. Po izenačenju je najprej Kobovc zapravil priložnost za vodstvo, potem ko se je sam znašel pred Vohlom, a nekaj minut kasneje Zavolavšek ni bil tako prizanesljiv, potem ko je Vohl, v 66. minuti,  'odpalval v prazno, je mirno pospremil žogo v mrežo za novo vodstvo domačinov. Za miren zaključek tekme je poskrbela naveza Parper - Lasnik, potem ko je Praper preigran nekaj gostujočih igralcev in lepo našel Lasnika v kazenskem prostoru, ta je podajo elegantno spremenil v zadetek in končni rezultat tekme. Gostje so do konca sicer poskušali, vendar si kakšne večje priložnosti niso uspeli pripraviti. V 89. minuti je sodnik Hrvacki pokazal rdeči karton gostujočemu igralcu Knezu, potem ko je ta kot zadnji igralec nepravilno zaustavil Jurajo. Domači so prekinili negativno serijo in lahko neobremenjeni pričakajo gostovanje pri vodečih Staršah.

Rošnja Loka je po osvojeni točki v Marjeti pričakovala Lenart in upala na prvo zmago. Začetek tekme je minil v enakovredni igri, v kateri so si domačini priigrali kar nekaj priložnosti za zadetek, vendar so bili po 'stari' navadi neučinkoviti. Najprej je v 18. minuti Podbrežnik iz neposredne bližine za las zgrešil cilj, nato je v 25. minuti Roškarič streljal preko gola,isti igralec v 32. minuti ni videl osamljenega Horvata na drugi stativi in je žogo spet poslal preko gola. Kot je to v navadi je kazen prišla hitro. V 38. minuti so gostje izvajali prosti strel iz leve strani, Solatnik je žogo le na kratko odbil in Čučeku je ni bilo težko potisnitii v mrežo. V drugem polčasu so domačini stopnjevali pritisk na vrata Štuheca, vendar so gostje uspeli obraniti vse poskuse in osvojiti tri točke, ki so jih oddaljile od zadnjih dveh ekip. V 84. minuti je sodnik Rađevič, zaradi brcanja žoge po pisku, pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico domačemu igralcu Podrepšeku, ki je še en v nizu igralcev Rošnje Loke z rdečim kartonom. Da bo za trenerja Kopšeta sestavljanje moštva proti Dupleku še težje, je z svojim četrtim rumenim kartonom poskrbel domači 'ostrostrelec' Podbrežnik.

Rače so gostile stare znance Marjeto, pred katero so, na tabeli, imeli točko prednosti na tretjem mestu. Trener Hrženjak se je zavedal, da jih čaka težka tekma proti kvalitetnemu nasprotniku. Igra obeh moštev je bila od začetka raztrgana, z veliko agresivnosti, vse v prizadevanju, da nasprotnik ne razvije igre, ki bi pripeljal do priložnosti za zadetek. Oboji so priložnosti iskali v prekinitvah in tako smo videli tudi edini gol na tekmi. Rezervist Simonič, ki je v 30. minuti zamenjal poškodovanega Budiča, je v 36. minuti močno sprožil iz prostega strela in s pomočjo stative premagal gostujočega vratarja Cvetiča. V drugem polčasu so se domači posvetili branjenju minimalnega vodstva, kar je povzročilo, da smo gledali zelo slabo, negledljivo predstavo. Najlepšo priložnost za izenačenje so varovanci trenerja Novaka imeli pred koncem tekme, ko so po predložku iz strani zadeli prečnik, pred tem je dobro posredoval Harih, ki je preprečil zanesljivi zadetek. V tem obleganju gola domačega vratarja Šipeka, so si domači priigrali nekaj priložnosti za protinapad, vendar se mreže do konca tekme niso več zatresle. Domači so z požrtvovalno in disciplinirano igro dosegli četrto zaporedno zmago in domači vratar Šipek je niz nepremaganosti pomaknil na 360 minut.

V Dobrovce so na težko gostovanje prišle Starše. Domači so po osvojeni točki na težkem gostovanju v Prevaljah, iskali točke za priključitev zgornjemu delu tabele, gostje pa so v čakanju 'kiksa' Brunšvika, potrebovali zmago za naskok na vrh tabele. Začetek tekme je potekal v odprti igri na obeh straneh, nato pa so pobudo prevzeli domačini, ki so si priigrali nekaj priložnosti, vendar niso zadeli. Kazen v obliki gola je prišla ob koncu polčasa, v 43. minuti, je protinapad gostov uspešno zaključil prvi 'topnik' lige Breg. v drugem polčasu so domačini še bolj pritisnil na vrata Sagadina, imeli nekaj imenitnih priložnosti, vendar niso znali zadeti tudi. Gostje so z borbeno in organizirano igro v obrambi obranili minimalno vodstvo in dosegli pomembno zmago, ki je popeljala na vrh prvenstvene tabele. 

V Limbušu so domače Marles hiše gostile Cerkvenjak, ki nikakor ne najde prave forme v tej sezoni, domači pa so, po skromnih rezultatih, potrebovali zmago za dvig samozavesti. In iskazalo se je, da je Cerkvenjak tekmec po meri, saj so domači vprašanje zmagovalca odločili do 31. minute, ko je trikrat v polno meril Štrukelj, uspešen je bil v 16., 30. in 31. minuti, za klasičen 'hattrik'. Za rezultat polčasa je v zadnji minuti poskrbel Dobaj. V drugem polčasu so domači, zadovoljni z visokim vodstvom, malce popustili, vendar tega gostje niso znali izkoristiti in so v 65. minuti dobili še en gol, ko je za končnih 5:0 poskrbel Mlaker. Cerkvenjak je očitno zapadel v globoko krizo, saj je v zadnjih štirih kolih dobil kar 22 zadetkov in je skupaj z Rošnjo Loko trdo zasidran na dno prvenstvene tablice, medtem ko so domačini, z to težko pričakovano zmago, oddaljili od zadnjih dveh ekip.

Po nesrečnem porazu doma proti Korotanu je k vodilnemu v Brunšvik prihajala ekipa Malečnika. Četa Borisa Pisnika v zadnjem času kaže dobre igre, ampak se zaradi neizkušenosti in pomanjkanja športne sreče to na tabeli še ne pozna. Kot so domači že navajeni so se gostje postavili pred svoj kazenski prostor in prežali na morebitne protinapade. In taktika gostov se je hitro izkazala za pravilno, saj so že v 6. minuto po hitrem protinapadu povedli, ko je zadel Letnik. Domači so pogolu še bolj napadli gol gostov vendar so to sobot njihovi napadalci streljali z 'slepimi' naboji. Neučikovitost domačih so znali izkoristit igralci Malečnika, ki so tik pred odhodom na odmor, v 42. minuti, podvojili vodstvo in poskrbeli za za glavobol pri domačem strategu Voglarju. Domači so v drugi polčas vstopili odločeni, da rezultat preobrnejo, vendar so se gostje dobro postavili in z fanatično borbenostjo uspešno onemogočali napade. Proti koncu tekme pa so tudi gostje vse pogosteje prihajali na polovico domačin in tako so v 76. minuti še tretjič zadeli, uspešen je bil Ulbin. Po tretjem golu so se domači sprijaznili z prvim porazom, kar je izkoristil Vnuk in z pravim evrogolom, v 83. minuti, postavil končni rezultat srečanja. Slab dan in poraz je Brunšvik 'spustil' na drugo mesto prvenstvene tabele, medtem ko se je Malečnik z  tremi točkami priključil ekipam v sredini lestvice. 

Rezultati 10. kola, 20. oktober 2018 (tabela, zapisniki):

15.00 Marles hiše NK Cerkvenjak 5 : 0 (4 : 0)  
15.00 NK SRojko Dobrovce NK Starše 0 : 1 (0 : 1)  
15.00 NK Peca NK Korotan Prevalje 2 : 2 (2 : 1)  
15.00 NK Brunšvik NK Asfalterstvo Brus Malečnik 0 : 4 (0 : 2)  
18.00 NK TAB Akumulator NK Duplek 4 : 2 (2 : 1)  
15.00 NK Rošnja - Loka NK AjDAS Lenart 0 : 1 (0 : 1)  
15.00 NK Rače ŠD Marjeta na Dravskem polju 1 : 0 (1 : 0)

V naslednjem 11. kolu bomo videli kar nekaj zanimivih obračunov. Vodilne Starše gostijo neugodno Peco, ki le stežka izgubi. Brunšvik po prvem porazu odhaja na 'vroče' gostovanje v Prevalje, kjer se pred bučnim občinstvom obeta zanimiva tekma.  Malečnik po odmevni zmagi pričakuje Akumulator, ki je prekinil črni niz porazov. Duplek gosti zadnjeuvrščeno Rošnjo Loko, ki prihaja zelo okrnjena, med drugim jim manjka najboljši strelec Podbrežnik. 'Vroče' Rače odhajajo v Lenart, kateri je dosegel dve zaporedni zmagi, vendar varovanci trenerja Hrženjaka, v borbi za vrh, potrebujejo zmago. Marjeta po porazu v Račah čaka Marles hiše, ki so s 'petardo' odpravile Cerkvenjaka, vendar to še ne pomeni da prihajajo iz krize, za to bodo morali premagat koga iz zgornjega dela tabele. Ekipi Dobrovc se po nesrečnem domačem porazu vrača kar nekaj igralcev in suspendiran trener Smodič, v Cerkvenjak gredo odločeni, da zabeležijo novo zmago, kar glede na formo domačina ne bi smelo bit pretežko.

Pari 11. kola, 27. in 28. oktober 2018:

ŠD Marjeta na Dravskem polju 28.10.18
ob 14.00
Marles hiše
NK AjDAS Lenart 27.10.18
ob 14.00
NK Rače
NK Duplek 27.10.18
ob 14.00
NK Rošnja - Loka
NK Asfalterstvo Brus Malečnik 27.10.18
ob 14.00
NK TAB Akumulator
NK Korotan Prevalje 27.10.18
ob 18.00
NK Brunšvik
NK Starše 27.10.18
ob 14.00
NK Peca
NK Cerkvenjak 28.10.18
ob 14.00
NK SRojko Dobrovce


Lestvica strelcev:

Rang Ime in priimek Klub Zadetki Avtogoli 11 metrovke
1 Breg Rok NK Starše 9 0 1
2 Rojht Denis NK Rače 7 0 0
3 Radivojevič Darko NK Peca 7 0 0
4 Triplat Grega NK Korotan Prevalje 7 0 1
5 Kočar Lučo NK Brunšvik 6 0 0
6 Podbrežnik Elvino NK Rošnja - Loka 6 0 1
7 Pipenbaher Nejc NK SRojko Dobrovce 6 0 2

Napiši komentar

Spletna stran sportniupi.si uporabljaja piškotke, z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabnikov, oglasnih sistemov in ostalih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljno uporabo spletne strani soglašate z namestitvijo vseh piškotkov. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk