05 november 2018

V 12. kolu medobčinske nogometne lige Maribor smo bili priča velikemu derbiju v Brunšviku, kjer so gostovalo vodilno moštvo lige Starše, tekmo je spremljalo več kot 350 gledalcev in videlo zmago domačinov. Drugi derbi je bil v Prevaljah, kjer sta se udarila Akumulator in Korotan, ki je tokrat nastopal kot gost na svoji zelenici in pred več kot 300 gledalci zmagali. Duplek je presenetil Rače na njihovem terenu, Dobrovci so nadaljevali dober niz v Limbušu, Lenart je dosegel pomembno zmago v Marjeti, Peca je vknjižila pričakovane tri točke proti Cerkvenjaku in Malečnik je ponižal Rošnjo Loko. Gledalci so na sedmih tekmah videli kar 34 golov, kaj je kar 4,85 na srečanje.

Na sliki: Praznik nogometa v Brunšviku je spremljalo dobrih 300 gledalcev,
ki je videlo dobro tekmo in zmago domačih.

Veliki derbi se je igral v Brunšviku, med seboj sta se udarili prva in druga ekipa prvenstvene tabele Starše in Brunšvik. Pred več kot 300 gledalci, med katerimi sta bila tudi predsednik MNZ Maribor Dejan Germič in župan občine Starše Bojan Kirbiš, smo videli lepo nogometno predstavo. Prvi polčas je potekal v igri na sredini igrišča, iz katere sta si obe ekipe ustvarile nekaj priložnosti. najprej smo videli lepo akcijo Starš, ko je Breg lepo zaposlil Miložiča v kazenskem prostoru, ta pa je neoviran nastreljal domačega vratarja Šlebingerja. Na odgovor domačinov nismo dolgo čakali, najprej je iz roba 16-metrskega prostora streljal Bohl, vendar je bil nenatančen, nato pa smo videli najlepšo priložnost za domačine v prvem polčasu. Visoko žogo je Ekart z glavo lepo podal osamljenemu Gajiču, ta pa se je pred strelom zapletel in vratar gostov Sagadin je žogo spretno ujel. Tudi gostje so imeli veliko priložnost, ko so po napačni podaji Marčete, podali dolgo žogo na Brega, ki je prišel sam pred vratarja, a je predolgo okleval in dohitel ga je Letnik, ki je z drsečim startom izbil žogo v kot in tako se je odšlo na odmor, brez doseženih golov. V drugem polčasu, do 70. minute, večjih razburljivosti ni bilo, takrat pa so, po podaji Brenceja iz desne strani, gostje v kazenskem prostoru nepravilno ovirali Bohla in sodnik Tkalčič je povsem upravičeno pokazal na 11-metrovko, katero je uspešno izvedel Ekart, ki je poslal vratarja v eno stran, žogo pa v drugo in poskrbel za veliko veselje na tribunah. Po golu so varovanci trenerja Grbavca vse sile usmerili v napad in v obrambi puščali veliko prostora, ki so ga domači znali izkoristiti. V 88. minuti je na desni strani rezervist Levanič obrnil gostujočega igralca, podal dobro žogo pred kazenski prostor, kjer jo je lepo umiril drugi rezervist Tomanič, jo podaljšal do Kočarja, kateri je z izrednim strelom z roba kazenskega prostora, žogo poslal čez Sagadina in postavil končni rezultat 2:0 in poskrbel za veliko veselje v vrstah pristašev Brunšvika. Varovanci trenerja Voglarja so se z to zmago, na točko približali Staršam in do konca tega dela prvenstva bomo gledali ogorčen boj za naslov jesenskega prvaka.

V Prevaljah se je na koroškem derbiju zbralo veliko število gledalcev, čeprav je tokrat 'domači' Korotan gostoval v svojem mestu. Ekipi sta tekmo začeli pazljivo, vsaka je želela vsiliti svoj slog igranja, Akumulator je s predložki 'iskal' svoje visoke igralce, Korotan pa s prodori po krilnih položajih, kjer je prednjačil odlični Triplat. Je pa Akumulator iz prve prave priložnosti povedel. Juraja je v 8. minuti izvajal kot, v sredini kazenskega prostora je bil najvišji Hutmajer in z strelom z glavo, v desni kot premagal Lopatnega. Po golu so igralci Korotana še več poskušali po krilih, vendar so jih Mežičani dobro zapirali, vse do 17. minute, takrat pa je po levi strani pobegnil Küzma, s povratno podajo zaposlil Triplata, ki je s prve streljal iz roba kazenskega prostora, žoga je na poti zadela Lasnika in prevarala vratarja Boštjana, za izenačenje na 1:1. Le tri minute kasneje novo vodstvo 'domačinov'. Kobovc je iz leve strani poslal predložek pred gol Akumulatorja, tam je nerodno posredoval Borovnik, ki ga je žoga zadela v roko in sodnik Vivod je kljub protestom pokazal na belo točko, ki jo je uspešno realiziral Janet. Do konca polčasa se igralci Korotana niso 'pobrali' od šoka in Akumulator je imel dve lepi priložnosti za povišanje rezultata, vendar so bili v zaključkih akcij nenatančni. V drugem polčasu so varovanci trenerja Pleseca, z zgoščeno postavitvijo onemogočali napade Korotana, ti so poskušali z udarci iz daljine presenetiti vratarja Boštjana. V 63. minuti pa je Triplat v kazenskem prostoru 'našel' Krivonoga, kateremu je Boštjan prvi strel obranil, odbito žogo pa je isti igralec poslal v mrežo za vnovično izenačenje. Kmalu po prejetem zadetku, je Lasnik poslal predložek v kazenski prostor Korotana, žoga je preletela vse igralce, presenetila tudi vratarja Lopatnega, vendar se na srečo 'gostov' od prečke odbila nazaj v polje. Po tej priložnosti pa so na igrišču zagospodarili igralci Korotana, kar se jim je obrestovalo sedem minut pred koncem, ko je Praper v kazenskem prostoru igral z roko in sodnik je še drugič pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Triplat, ki je z ti. 'Panenko' poskrbel za prvo vodstvo Korotan. Akumulator ni več zbral moči za zaključni juriš in v 89.. minuti, je Kovač odbito žogo poslal v desni zgornji kot Boštjanovih vrat in postavil končni rezultat  derbija 2:4.

V Črni na Koroškem je Peca pod reflektorji gostila Cerkvenjaka. Tekma se je začela z zamudo, saj imeli gostje nekaj težav na poti do Črne. Prvi polčas je minil v dokaj nezanimivi igri, gostje so se osredotočili na branjenje svojega gola, domači pa so sicer poskušali, vendar resnejše priložnosti niso imeli. Izpostaviti velja strel Amerška v 10. minuti, ki ga je vratar Lorenčič odbil, v 21. minuti je poskušal Zajc, a je žoga zletela preko gola, za konec polčasa pa je zapretil še domači 'ostrostrelec' Radivojevič vendar je bil nenatančen. V drugem polčasu, natančneje v 55. minuti pa so domači le strli odpor gostov, ko je iz neposredne bližine zadel, kdo drug kot Radivojevič. Isti igralec bi lahko izid v 74. minuti povišal, potem ko je po prekršku nad Amerškom sodnik Jezeršek pokazal na najstrožjo kazen, vendar je bil najboljši strelec Pece neuspešen. Šest minut kasneje pa vendarle 2:0, po udarcu iz kota je bil uspešen domači kapetan Rebernik. Tik pred koncem, v 89. minuti, je lepo priložnost za povišanje rezultata imel še Belej, a je po lepi podaji Brdnika streljal preko gola gostov. 

Rače so gostile Duplek, domačine so močno zdesetkale poškodbe in bolezni in trener Hrženjak je imel velike težave pri sestavi moštva, dodaten glavobol mu je povzročala tudi odsotnost prvega vratarja Šipeka. Domači so tekmo pričeli dobro, vendar je v 7. minuti vratar Koren naredil veliko napako in Ademovič je popeljal goste v vodstvo. Zgodnje vodstvo je vneslo kar nekaj nemira v vrste domačina in napake v obrambi so se kar vrstile, kar so gostje znali izkoristiti. Najprej je po napaki Lašiča, v 15. minuti, Valenti povišal na 2:0, v 21. minuti pa je napako Lebna kaznoval Ademovič, za visoko vodstvo gostov. Domači, ki so po katastrofalnih napakah obrambe visoko zaostajali, so kljub temu igrali kombinatorno in pogosto ogrožali vrata gostov, vendar je bil odlični vratar Potpara vedno na mestu. Pred koncem polčasa pa se je domačim le uspelo vrniti v igro, najprej je v 38. minuti Špehar znižal rezultat, v 44. minuti pa je ' Rojht postavil rezultat polčasa 2:3. V drugem polčasu so se gostje pametno postavili pred svoj gol in prežali na napake domačinov in jih kmalu tudi dočakali. Osmoljenec tekme Leben je dvakrat 'podaril' žogo igralcem Dupleka in izkušeni gostje so to znali izkoristiti, najprej v 48. minuti, ko je za 'hattrik' zadel Ademovič in v 66. minuti, ko je na 5:2 povišal Dobaja. Domači so še naprej jalovo napadali in pred koncem tekme, v 84. minuti, po gneči v kazenskem prostoru, zadeli za končnih 3:5, strelec je bil Simonič. Kljub porazu, domači niso pokazali slabe igre, a so jih napake 'pokopale' in končal se je uspešen niz šestih tekem brez poraza, nazadnje so izgubili doma v 5. kolu ko jih je premagala Peca. Gostje pa nadaljujejo z zrelimi igrami in nabiranjem točk, kar jih uvršča v zgornji del tabele na šesto mesto in imajo za vodilnim 'samo' 7 točk zaostanka.

Tekma med Rošnjo Loko in Malečnikom se je zaradi težav z igriščem v Rošnji Loki odigrala v Malečniku, kar so varovanci trenerja Pisnika s pridom izkoristili. Zdesetkano moštvo trenerja Kopšeta nikakor ne najde poti iz brezna, sicer je tokrat trener lahko računal na nekaj povratnikov, med drugim na prvega 'topnika' Podbrežnika, vendar tudi to ni pomagalo, da ne bi zabeležili novega visokega poraza. Malečnik je začel tekmo odločno in napadalno in z goli Ulbina v 3., Habuša v 8. in Letnika v 19. minuti hitro visoko povedel in poskrbel, da gostje niso več mogli računati na presenečenje. Rezultat prvega polčasa je postavil Grandošek v 38. minuti. Tudi v drugem polčasu smo na igrišču videli samo eno ekipo in posledica tega so bili še trije goli v mreži Rošnje Loke. Za peti gol je hitro na začetku drugega polčasa, v 49. minuti, poskrbel veteran Blagus, v 77. minuti je Habuš s svojim drugim golom poskrbel za šestico in v zadnji minuti je sedmi gol prispeval še Vnuk. Za Malečnik je to tretja zmaga v nizu, pri čem so v treh tekmah dosegli 14 golov. Za pristaše Rošnje Loke so to težki časi, saj njihovi varovanci nikakor ne najdejo izhod iz krize in beležijo visoke poraze, pri čemer so prejeli v 12. kolih že 45. zadetkov, kar je za enega več od njihovih sosedov na lestvici Cerkvenjaka.

Na sliki: V Malečniku so za navijače spet organizirali srečelov, srečni dobitnik dresa je bil Jan Weixl.

V Limbušu sta se srečali ekipi, ki sta v zadnjih krogih dvignila formo in zabeležile dobre rezultate. Trener gostov Smodič je spet lahko računal na vse igralce in to se je kar hitro poznalo v igri. Dobrovci so takoj visoko napadli ekipo Marles hiš in z hitrim odvzemom žog in kombinatorno igro zlahka prihajali do priložnosti. Takšna igra je hitro dala rezultat saj so že v 12. minuti povedli, strelec je bil Pipenbaher. Po golu gostje niso popuščali in so še naprej napadale, kar so 'kronali' z zadetki Pipenbaherja v 21., Rojka v 26. in vnovič Pipenbaherja, v 29. minuti, za visoko vodstvo ob polčasu. V drugem polčasu gostje niso več izvajali takšnega pritiska na obrambno linijo domačinov in so se bolj posvetili posesti žoge in zadržanju visokega vodstva, kar so igralci Marles hiš izkoristili in odigrali nekaj lepih akcij in iz ene izmed njih tudi zadeli, za znižanje rezultata, je v 78. minuti zadel Nerat. Poraz povzroča nove skrbi domačemu strategu Špindlerju, katerega ekipa nikakor ne najde poti iz spodnjega doma tabele in zaseda 12. mesto, medtem ko se gostje po novem uspehu vzpenjajo in z 20 točkami zasedajo 5. mesto in že pogledujejo proti vrhu, kar so pred prvenstvom tudi napovedovali.

Nogometaši Lenarta so gostovali v Marjeti na Dravskem polju, katera v zadnjih kolih popušča, medtem ko se Lenart dviga v formi. Prvi polčas je minil v igri na sredini igrišča, pobudo so imeli domačini, vendar si nobeni ekipi ni uspelo priigrati prednosti. V drugem polčasu, pa so domačini spet prevzeli pobudo, gostje pa iz protinapadov, v samo 13. minutah trikrat zadeli, najprej so v 54. minuti povedli, ko je zadel Žigert, isti igralec je povišal vodstvo v 62. minuti in ko si domači igralci še niso opomogli od šoka, že je bilo 3:0, za visoko vodstvo je v 67. minuti zadel Marko. Domači so do konca tekme želeli poraz omiliti in to jim je tudi uspelo, v 83. minuti je za končnih 1:3 zadel Putrih. Domačin je, kot kaže, ob koncu jesenskega dela prvenstva zapadel v krizo, saj je to njen tretji zaporedni poraz, drugi domači. Gostje iz Lenarta pa osvajajo točke in so se po točkah izenačili z Marjeto na 9 mestu. 

Rezultati 12. kola v 1. MNZ Maribor (zapisniki, tabela):

Marles hiše NK SRojko Dobrovce 1 : 4 (0 : 4)  
NK Peca NK Cerkvenjak 2 : 0 (0 : 0)  
NK Brunšvik NK Starše 2 : 0 (0 : 0)  
NK TAB Akumulator NK Korotan Prevalje 2 : 4 (2 : 1)  
NK Rošnja - Loka NK Asfalterstvo Brus Malečnik 0 : 7 (0 : 4)  
NK Rače NK Duplek 3 : 5 (2 : 3)  
ŠD Marjeta na Dravskem polju NK AjDAS Lenart 1 : 3 (0 : 0)


V zadnjem jesenskem kolu vodilne Starše gostijo Akumulator in za naslov prvaka potrebujejo zmago, nasproti jim bodo stali borbeni Korošci, ki pa v zadnjih tekmah več ne kažejo forme iz začetka prvenstva in vse razen domače zmage bi bilo presenečenje. Brunšvik odhaja v Cerkvenjak, kjer glede na formo domačina naj ne bi imel pretežkega dela za nove tri točke in z enim ušesom bodo čakali na dobre vesti iz Starš. Korotan še drugi na domačem terenu gosti Rošnjo Loko, ki v zadnjih krogih prejema veliko zadetkov in verjamemo, da so domačini že zapisali nove tri točke. Zanimivo srečanje nas čaka v Malečniku, kjer bodo gostovale Rače, katerih strateg Hrženjak upa, da se bo zdravstveni karton med tednom izboljšal in se bo lahko z čim boljšo zasedbo zoperstavil poletnemu domačinu. Duplek po seriji dobrih rezultatov gosti Marjeto, ki je v seriji porazov in bo iskala izhod iz rezultatske krize. Vroči Dobrovci pričakujejo Peco, spet bo jim manjkalo kar nekaj igralcev, med drugim prvi strelec lige Pipenbaher, na drugi strani gostje iz Črne nimajo kaj izgubiti in bodo čakali na svojo priložnost. Lenart se vzpenja po lestvici in gosti Marles hiše, ti so že kazali znake prebujanja, vendar jih je domači poraz proti Dobrovcem spet vrnil nazaj v brezno.

Pari 13. kola v 1. MNZ Maribor, 10. in 11. november 2018:

NK AjDAS Lenart 10.11.18
ob 14.00
Marles hiše
NK Duplek 10.11.18
ob 14.00
ŠD Marjeta na Dravskem polju
NK Asfalterstvo Brus Malečnik 10.11.18
ob 14.00
NK Rače
NK Korotan Prevalje 10.11.18
ob 16.00
NK Rošnja - Loka
NK Starše 10.11.18
ob 14.00
NK TAB Akumulator
NK Cerkvenjak 11.11.18
ob 14.00
NK Brunšvik
NK SRojko Dobrovce 10.11.18
ob 14.00
NK Peca


Lista strelcev po 12. kolih:

Rang Ime in priimek Klub Zadetki Avtogoli 11 metrovke
1 Pipenbaher Nejc NK SRojko Dobrovce 12 0 2
2 Breg Rok NK Starše 10 0 1
3 Rojht Denis NK Rače 9 0 0
4 Ademovič Primož NK Duplek 9 0 0
5 Triplat Grega NK Korotan Prevalje 9 0 2
6 Kočar Lučo NK Brunšvik 8 0 0
7 Radivojevič Darko NK Peca 8 0 0

 

Napiši komentar

Spletna stran sportniupi.si uporabljaja piškotke, z namenom zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabnikov, oglasnih sistemov in ostalih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z nadaljno uporabo spletne strani soglašate z namestitvijo vseh piškotkov. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk