Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
23 februar 2018

Nastja Glebov

 

Nastja Glebov: Obožujem delo z otroki

Bivša tenisačica,  ki so jo ustavile poškodbe, sedaj trenerka v teniški šoli Branik. Nastja Glebov, teniškim navdušencem bolj znana pod priimkom Rečnik, je tenis začela trenirati pri svojih rosnih šestih letih, v takrat na novo ustanovljeni teniški šoli Mime Jaušovec. Pod Miminim budnim očesom je hitro postala ena izmed uspešnejših igralk v uspešni mladinski ekipi, osvojila je veliko domačih lovorik, uspešno pa je nastopala tudi v tujini. Uspešno je nastopila tudi na slovitem Orange Bowlu na Floridi. Kasneje je menjala klub in prešla v vrste Teniškega kluba Branik. Poškodbe so ji onemogočile uspešnejšo kariero inšolanje na kolidžu v Ameriki, kar tudi najbolj obžaluje.

Leta 2010 se je prvič preizkusila v vlogi trenerke in kmalu spoznala, da je to poklic, ki ga želi opravljati celo življenje. Delo trenerke opravlja v teniškem klubu Branik, kjer trenira v različnih programih šole, od teniškega vrtca pa do tekmovalnega tenisa. Leta 2015 je na Floridi pridobila mednarodno licenco za teniško trenerko in pridobila naziv USPTR professional tennis coach. Ostaja aktivna tudi na igrišču in veliko sparira tekmovalcem, tudi naši najboljši tenisačici Poloni Hercog.

Vmes se je za nekaj časa odločila za svojo pot in je delovala samo v tekmovalnem tenisu, kjer je spoznala, da je ta pot veliko bolj zahtevna kot delo v klubu. Takšno delo od človeka zahteva veliko več odgovornosti, načrtovanja, potovanj, a vseeno v tem vidi izziv in jo takšen način dela veseli. Ves čas se dodatno izobražuje, je v stiku z mnogimi trenerji iz tujine, s katerimi izmenjuje izkušnje in videoposnetke treningov, skupaj delajo analize. Večkrat si v tujini ogleda teniške akademije in njihov način dela. Sebe opisuje kot zanesljivo in delavno trenerko, ki zna povzdigniti glas, kadar je to potrebno, zna pa tudi poslušati in ponuditi ramo, ko tečejo solze. Skozi leta je opazila, da je pri igralcih najbolj pomembna volja, da samo talent ni dovolj.

Trenutno dela kot trenerka v Teniškem klubu Branik Maribor, kjer trenira vse od vrtca do tekmovalcev. Najraje dela z otroki in opazuje njihov napredek. Pri otrocih je pomembno, da se trener posveti njihovemu telesnemu in mentalnemu razvoju, jih nauči osnovnih načel in da jim skozi igro približa šport. Predvsem pa je pomembno, da se otrok na treningu zabava, za kar v teniškem klubu Branik vsekakor poskrbijo, prav tako pa imajo z novim igriščem s trdo podlago in tremi mini igrišči vso potrebno infrastrukturo za kvaliteten trening in razvoj bodočih teniških šampionov.