Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
14 marec 2017

AD Štajerska: Križi mariborske atletike

Konec lanske sezone za Atletsko društvo Štajerska in Maribora ni bilo najbolj vzpodbudno. Po nastopu na Olimpijskih igrah v Riu, se je najhitrejša Mariborčanka vseh časov, Sabina Veit, odločila, da zaključi s svojo uspešno športno kariero. Druga članica društva in udeleženka Olimpijade, maratonka Daneja Grandovec, ki se je ravno na njenem najpomembnejšem nastopu v življenju poškodovala, pa je izvedela, da je poškodba tako resna, da bo kar nekaj mesecev odsotna z atletskih stez. Izkušena tekačica Sonja Roman, večkratna Športnica Maribora in zelo perspektivna 'srednjeprogašica' Mateja Pokrivač, pa sta se v času prestopnega roka odločili, da zaradi boljše finančne ponudbe, zamenjata klub.

Preberite več ...

28 december 2016

Sabina Veit: Bolezen preprečila vrhunske uvrstitve

Olimpijske igre v brazilskem Riu so za nami. Kot je to v navadi so ves soj žarometov pobrali dobitniki kolajn, ostali nastopajoči pa prevelikega navala novinarskih vprašanj niso bili deležni. Za to smo se mi odpravili po odgovore do Sabine Veit, Mariborčanke, ki nas je zastopala na atletskih stezah.

Preberite več ...