Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
14 december 2017

Judo: Državno srednješolsko prvenstvo

V Slovenj Gradcu je konec novembra, pod okriljem JK Acron Slovenj Gradec in Srednje šole Slovenj Gradec in Muta, potekalo državno srednješolsko prvenstvo v judo za dijake in dijakinje za šolsko leto 2017/2018. Nastopili so tudi trije člani JK Duplek in sicer, Staš Kokotovič (do 60 kg), Filip Nipič (do 66 kg) in David Kraljič (do 100 kg).

 

 

 

 

Na sliki: Zmagovalec Staš Kokotovič

Preberite več ...

04 december 2017

Ivan Trajkovč: Točka odločala o točkah

V Abidžanu poteka zadnje dejanje letošnje sezone – finalni turnir Velikih nagrad, ki mu bo sledilo še ekipno prvenstvo. Dvodnevno tekmovanje je za najboljše taekwondoiste sveta zelo pomembno, saj se bodo tisti, ki bodo prišli do konca, domov vrnili z zajetnim kupčkom novih točk. Žal med njimi ne bo Ivana Trajkovića, ki je tekmoval v kategoriji nad 80 kilogramov.

Preberite več ...

28 november 2017

Boks: Sadik Gashi zlat na Zagreb Open 2017

Na mednarodnem boksarskem turnirju Zagreb Open 2017 je mladi boksar Sadik Gashi, član boksarskega kluba Železničar Maribor osvojil prvo mesto.

Preberite več ...

01 marec 2017

Barada uspešno vzgaja naslednike

Klub ima trenutno več sto aktivnih članov in več deset aktivnih tekmovalcev. Klub je v teh letih osvojil prav vse nagrade, kar se jih da osvojiti. Klub borilnih veščin Proficiogroup Hwarang deluje pod okriljem Tomaža Barade, večkratnega svetovnega in evropskega prvaka kikboksa in tekvondoja. Tomaž Barada je svojo športno pot začel kot mladostnik in le-ta se je strmo vzpenjala ves čas njegove športne kariere. Dosegel je vse športne nazive, ki si jih je zastavil, v njem pa sta tlela le še želja in cilj postaviti svoj lastni center oziroma klub. Svojo največjo željo je izpolnil leta 2002 s postavitvijo lastnega centra v coni TAM (na Perhavčevi ulica 20) v Mariboru.

Preberite več ...

28 februar 2017

JK Duplek: Odločno krenili v novo leto

Klub ima dve novi inštruktorici juda, to sta Manja Kropf in Tamara Kraljić ter dve novi trenerki juda, to sta Kristina Vršič in Tjaša Brumen. V januarju je v dvorani v Slovenski Bistrici potekal tradicionalni Pohorski bataljon, ki ga vsako leto organizira Judo klub Impol. Od tekmovalcev iz Dupleka se je najbolje odrezal Staš Kokotovič, ki je pri kadetih v kategoriji do 55 kg premagal vse nasprotnike in osvojil prvo mesto, Tajda Senekovič je bila v kategoriji do 63 kg druga. Nastopila sta tudi Filip Nipič (60 kg) in David Kraljić (+90 kg), ki pa sta osvojila peti mesti.

Preberite več ...

19 december 2016

JK Duplek: Prvi na vasi, nikakor pa ne zadnji v mestu

V klubu so si že pri ustanovitvi zadali nalogo iz mladih, doma vzgojenih tekmovalcev vzgojiti uspešne tekmovalce. Med desetim ter enajstim decembrom sta pod okriljem judo kluba Ivo Reya iz Celja potekala Novoletni turnir za mlajše in pokal »Ivo Reya« za starejše tekmovalce. Nastopili so tudi tekmovalci judo kluba Duplek, ki so se iz tekmovanj vrnili domov z odličnimi rezultati (tri prva mesta, dve drugi mesti in dve tretji mesti), s čimer so še na zadnjem turnirju v letu 2016 potrdili, da spadajo med najboljše judo klube v Sloveniji.

Preberite več ...

14 december 2016

BK New GYM – Tabor: Najmaljši član 8, najstarejši 68 let

Pomembno je, da treninge spremlja dobro vzdušje, kjer se člani sprostijo in prihajajo z užitkom na treninge. New gym - Tabor je mlad boksarski klub, star slabo leto in pol. Nahajajo se na Popovičevi ul. 10 v Mariboru.  V klubu vpisujejo člane od 7. leta dalje.

Preberite več ...