Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
19 november 2018

MP Zone: Novi športni center Na treh ribnikih

Nekdanji nogometaš Marko Pokleka, ki je med drugim igral tudi za NK Maribor, se je pred sedmimi leti podal na novo pot, pot osebnega trenerstva. Začetki so bili težki, na nekaj kvadratih, z zelo malo opreme, a imel je veliko volje, znanje in vizijo. Vse to so prepoznale stranke, katerih je bilo iz leta v leto več. Zahteve in želje strank so bile vedno večje. In sčasoma je v njem dozorela odločitev, da je čas za lasten moderni vadbeni center.

Preberite več ...

17 oktober 2018

Tabata: Način intervalnega treninga

Če jih imate preko štirideset in ste nazadnje telovadili v gimnaziji, Tabata ni za vas. Ime Barbara Knezar postaja v krogu štajerske športne scene vse bolj znano. Čeprav se Barbara s športom ukvarja vse od malih nog, pa je njena vadba, ki nosi zanimivo ime 'Tabata', na sceni le kratek časa. Kljub temu postaja vse bolj priljubljena, sploh pri predstavnicah ženskega spola, saj je zaradi intenzivnosti prava rešitev za tiste, ki nimajo dovolj časa za ure in ure fitnesa.

Preberite več ...

15 oktober 2018

Najmlajši 8, najstarejši 68 let

New Gym - Tabor je mlad boksarski klub, star slabo leto in pol. Nahajajo se na Popovičevi ul. 10 v Mariboru. V klubu vpisujejo člane od 7. leta dalje. Trenutno je najmlajši član star 8 let, najstarejši pa 68 let. Zaradi hitrega tempa življenja in številnih obveznosti, so prilagodili termine treningov tako, da lahko člani izbirajo med več možnostmi. Ponujajo 30 do 32 terminov na mesec. Treningi potekajo v popoldanskem času vsak dan in sicer od 18.00 do 19.30 ure. Ob torkih in četrtkih pa tudi v dopoldanskem času od 10.30 do 12.00 ure.

Preberite več ...

24 maj 2018

Ritmična gimnastika: Dekleta ŠK Favorit državne prvakinje

Varovanke Natalie Belkine so v mesecu maju nastopile na dveh velikih tekmovanjih in na obeh dosegle odlične rezultate.

Preberite več ...

08 maj 2018

Teniški turnir Grawe open 2018

V Športnem parku na Taboru od 5.5. do 12.5. poteka močen mednarodni teniški turnir za mladince in mladinke Grawe open 2018. Na njem sodeluje 300 mladih teniških igralcev iz več kot 30 držav v kategoriji do 14 in do 16 let.. Lansko leto sta bila med dečki zmagovalca domača igralca Jan Kupčič  do 16 let in Gal Emeršič do 14 let.

Preberite več ...

20 december 2017

Ruše: Državno prvenstvo v športni gimnastiki

Minuli konec tedna je v Športni dvorani Ruše potekalo Državno prvenstvo v ženski in moški športni gimnastiki. Tekmovanje je potekalo v vseh kategorijah nacionalnega in mednarodnega programa v ženski in moški športni gimnastiki. Udeležba na tekmovanju je bila najvišja v zadnjih letih; sodelovalo je 16 gimnastičnih društev. Skupno število tekmovalk in tekmovalcev, ki so prihajali iz vse Slovenije, je bilo več kot 450.

 

 

 

Na sliki: An Kumer je osvojil odlično drugo mesto v kategoriji "obvezne vaje 2"

Preberite več ...

14 september 2017

MP zone: Atlet, nogometaš, osebni trener…

Še pomnite Marka Pokleke v vijoličastem dresu? Sedaj ga lahko vidite kako se skupaj s svojimi 'vajenci' podi po obronkih Pohorja.

Preberite več ...

14 september 2017

Gimnastika: Z ruskim znanjem do novih zmag

Ruska šampionka v Mariboru poučuje ritmično gimnastiko.

Preberite več ...

15 marec 2017

Luka Milec: Na motorju že od tretjega leta

Začetki Luke Mileca segajo v leto 2002, ko je gledal starejšega brata na motorju. Takrat si je tudi sam zaželel poskusiti. Želja ga je gnala, da je že pri dveh letih osvojil vožnjo s kolesom brez pomožnih koles. Leto kasneje pa se je že podil z motorjem po bližnjem travniku. »Sprva je bila to le zabava, pri šestih letih pa sem se udeležil prve uradne dirke. Takrat se je pokazalo, da imam talent in tako se je moja pot začela,« razloži Luka.

Preberite več ...

12 marec 2017

Zanimanje za BMX znova narašča

Sezona 2017 se bo pravkar začela in športno kolesarsko društvo BSX racing team Maribor vabi vse kolesarske navdušence, ki jih zanima BMX kolesarstvo, da se pridružijo njihovi BMX šoli za vse starosti. Letos se društvo predstavlja z največ člani doslej.

Preberite več ...