Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Več

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Več

Fiilip Starič: V Hajduku ostaja slovenski pridih

Da je hrvaško nogometno prvenstvo vse bolj slovensko obrvano, je že znano. Največji pečat gotovo pušča Matjaž Kek, trener, ki z Rijeko že nekaj let počasi ruši prevlado zagrebškega Dinama. Neopaženo pa ni bilo niti delovanje Marjana Pušnika, ki je pol leta treniral splitski Hajduk.

Več
20 December 2017

Ruše: Državno prvenstvo v športni gimnastiki

Minuli konec tedna je v Športni dvorani Ruše potekalo Državno prvenstvo v ženski in moški športni gimnastiki. Tekmovanje je potekalo v vseh kategorijah nacionalnega in mednarodnega programa v ženski in moški športni gimnastiki. Udeležba na tekmovanju je bila najvišja v zadnjih letih; sodelovalo je 16 gimnastičnih društev. Skupno število tekmovalk in tekmovalcev, ki so prihajali iz vse Slovenije, je bilo več kot 450.

 

 

 

Na sliki: An Kumer je osvojil odlično drugo mesto v kategoriji "obvezne vaje 2"

Preberi več

14 September 2017

MP zone: Atlet, nogometaš, osebni trener…

Še pomnite Marka Pokleke v vijoličastem dresu? Sedaj ga lahko vidite kako se skupaj s svojimi 'vajenci' podi po obronkih Pohorja.

Preberi več

14 September 2017

Gimnastika: Z ruskim znanjem do novih zmag

Ruska šampionka v Mariboru poučuje ritmično gimnastiko.

Preberi več

15 Marec 2017

Lana Žabčič: Mažorete niso zgolj mična dekleta med premori

Twirling je športna panoga, ki združuje prvine elementov s palico, akrobatike, plesa in baleta. Je res, da marsikdo twirlinga in predstav mažoret ne bi uvrstil med športne panoge, a si pravih športnih tekem brez njih praktično ne moremo predstavljati. Mična dekleta, ki ob dobri glasbi spretno vrtijo palčke ter sinhrono poplesujejo na številne koreografije, obiskovalcem še kako krajšajo čas med tajmavti in polčasi. Vendar se osemnajstletna Lana Žabčič ne bi strinjala povsem s tem opisom, saj se sama udeležuje številnih tekmovanj, ker je za dobre rezultate potrebno

Preberi več

15 Marec 2017

Luka Milec: Na motorju že od tretjega leta

Začetki Luke Mileca segajo v leto 2002, ko je gledal starejšega brata na motorju. Takrat si je tudi sam zaželel poskusiti. Želja ga je gnala, da je že pri dveh letih osvojil vožnjo s kolesom brez pomožnih koles. Leto kasneje pa se je že podil z motorjem po bližnjem travniku. »Sprva je bila to le zabava, pri šestih letih pa sem se udeležil prve uradne dirke. Takrat se je pokazalo, da imam talent in tako se je moja pot začela,« razloži Luka.

Preberi več

12 Marec 2017

Zanimanje za BMX znova narašča

Sezona 2017 se bo pravkar začela in športno kolesarsko društvo BSX racing team Maribor vabi vse kolesarske navdušence, ki jih zanima BMX kolesarstvo, da se pridružijo njihovi BMX šoli za vse starosti. Letos se društvo predstavlja z največ člani doslej.

Preberi več

09 Marec 2017

Ragbi je izrazito ekipni šport

Smo zelo zagnano amatersko športno društvo, ki se ukvarjamo s tekmovalnim ragbijem, z njegovo promocijo, ter vzgojo mladincev.  Skoraj vsak Mariborčan že ve, da v športnem parku na Taboru domujejo tudi igralci ragbija. Na vprašanja kako so organizirani, kje tekmujejo in kakšne uspehe beležijo, pa bi znal odgovoriti le malokdo. Zato smo za rokav pocukali kapetana mariborskih ragbijistov, Luko Medveda, ki nam je odgovoril na ta ter številna druga vprašanja. 

Preberi več

30 December 2016

Draš, svet športa in zabave

Draš center že dalj časa ne slovi več zgolj po hotelskih storitvah in odličnih torticah. V večnamenski dvorani se vse več Mariborčanov rekreira, pohvalijo pa se lahko tudi z zelo raznoliko paleto gostujočih profesionalnih ekip, ki se pri njih pripravljajo za velika tekmovanja. Ekipe prihajajo iz vsega sveta – ZDA, Kitajske, Azije in Afrike. Kot zanimivost lahko izpostavimo žensko odbojkarsko reprezentanco Severne Koreje in Irana. Slednja je prvič v zgodovini države odpotovala izven svoje države na športne priprave. In to naravnost pod obronke Pohorja. Tja se vedno znova vračajo ekipe iz Dubaja, Qatarja, Saudske Arabije in Emiratov. Ob gostovanju profesionalnih ekipah pa se, kot že rečeno, veliko dogaja na rekreativnem področju, kjer prevladujeta badminton in nogomet. 

Preberi več

30 December 2016

Klub akrobatike Ruše: Akrobatika nekoliko drugače

Sestavili so jo iz treh svetovno znanih urbanih športov, in sicer freerun-a, parkour-ja in tricking-a, nato pa k temu dodali še vaje za moč, gibljivosti ter raztezne vaje. V Rušah so pred nekaj leti prišli do ideje. Zakaj ne bi ustvarili skupine za trening urbanega športa, po katerem je v svetu ter pri nas vse večje zanimanje. Da je bila ideja tudi realizirana, sta minili dve leti.

Preberi več

17 December 2016

Nika Ajlec Kosič: »Tudi konj je športnik«

Nika Ajlec Kosič je štirinajstletna deklica, ki ji konji pomenijo vse. Zato ne preseneča, da so vsi načrti ter cilji povezani s temi plemeniti živalmi. 

Preberi več