Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
19 november 2018

MP Zone: Novi športni center Na treh ribnikih

Nekdanji nogometaš Marko Pokleka, ki je med drugim igral tudi za NK Maribor, se je pred sedmimi leti podal na novo pot, pot osebnega trenerstva. Začetki so bili težki, na nekaj kvadratih, z zelo malo opreme, a imel je veliko volje, znanje in vizijo. Vse to so prepoznale stranke, katerih je bilo iz leta v leto več. Zahteve in želje strank so bile vedno večje. In sčasoma je v njem dozorela odločitev, da je čas za lasten moderni vadbeni center.

 

 
Na sliki: Na igrišči z umetno travo bo treniral tudi podmladek NK Maribora, kluba kjer je včasih tudi sam igral.

Želja po optimalnih pogojih za trening, je botrovala temu, da sta se z ženo odločila, da prevzameta bivši teniški center Mime Jaušovec nad Trem ribniki. Na tem mestu je že stal šotor ETTA (Elite tennis tour academy), dva zunanja teniška igrišča in objekt z garderobami in kavarnico. Ker športni objekti dolgo časa niso bili v uporabi, se je bilo najprej potrebno lotiti urejanja in prenove. Vsa dela je opravil s pomočjo družine in prijateljev, na kar je še posebno ponosen. Seveda še prenova zdaleč ni končana, saj se vsakodnevno pojavijo zadeve, ki jih je potrebno opraviti, pa tudi idej po izboljšanju nikoli ne zmanjka. Po prenovi center sedaj vsebuje nogometno igrišče, teniško igrišče z US Open podlago (edino v Sloveniji) in prostor, ki je namenjen osebnemu trenerstvu. Ves kompleks je ogrevan, z odličnim prezračevanjem in omogoča odprtje iz vseh strani, tako da lahko v toplejšem obdobju nudi vadbo sredi prečudovite narave Treh ribnikov.

Zadnja leta so se k njemu na treninge vozili športniki iz Avstrije, Murske Sobote, Veržeja in vesel je da jim bo končno lahko ponudil še kvalitetnejši trening, kar si zasluži vsak vadeči, ki mu zaupa in mu je 'zvest'; že nekaj let. Pri svojem delu ima samo en cilj NAPREDEK in tega lahko dosežeš samo z ciljnim in načrtovanim delom in to mu bo novi center, katerega bo sproti izboljševal, v celoti omogočal. Zelo vesel je bil tudi klic iz svojega nekdanjega kluba NK Maribora, s katerim se je dogovoril za sodelovanje in sicer bodo uporabljali nogometno igrišče za svoj nogometni vrtec. Del svojih treningov bodo opravili tudi otroci iz NK Miklavž in NK Malečnik.

Cilj, ki ga je vodil do uresničitve sanj je, da projekt v celoti zaživi, da na tej lepi lokaciji najdejo svoj prostor vsi, ki imajo radi šport in druženje. Veseli pa ga, da je bil novi športni center deležen velike zanimanja že pred uradnim odprtjem. Vsakdo ima pravico verjeti v svoje sanje, v novem centru pa vam bo jih Marko pomagal tudi uresničiti. Z vrhunskim športnikom Davidom Rihtaričem se je tudi dogovoril, da bo v sklopu športnega objekta MP RIKI CAFE, v katerem se bodo lahko vadeči po vadbi družili in okrepčali.

 

 

 

Na sliki: V sklopu športnega centra je tudi MP Rici cafe, ki ga je odprl v sodelovanju z Davidom Rihtaričem.