Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
12 marec 2017

Zanimanje za BMX znova narašča

Sezona 2017 se bo pravkar začela in športno kolesarsko društvo BSX racing team Maribor vabi vse kolesarske navdušence, ki jih zanima BMX kolesarstvo, da se pridružijo njihovi BMX šoli za vse starosti. Letos se društvo predstavlja z največ člani doslej.

Imajo kar preko sedemdeset članov, povečali pa so tudi število licenciranih tekmovalcev. 6. in 7. maja bodo v Mariboru ponovno gostili veliko mednarodno tekmovanje za Pokal Alpe–Adria (Avstrija, Madžarska, Slovenija, Italija in Nemčija), zato vabijo vse navdušence, da si v živo ogledajo največji BMX spektakel v Sloveniji. Načrti v društvu so, tako kot vsako leto, veliki. Ker je med člani vse več mlajše populacije, med tretjim in šestim letom starosti, bi radi letos zgradili »mini« BMX progo, kjer bi lahko najmlajši člani trenirali. Prav tako pa bi bila ta proga namenjena vsem mlajšim občanom in občankam. V planu je tudi izgradnja električnega priključka in nenazadnje ograditev BMX proge, zaradi varnosti in vzdrževanja. Od letos so sami zadolženi za vzdrževanje BMX proge, kar bo velik finančen zalogaj. Odslej bodo tudi za uporabnike proge veliko strožja pravila. Nekateri člani se bodo udeležili tudi velikih mednarodnih tekmovanj, kot so Evropski pokal in Evropsko prvenstvo v Franciji, največ pa se pričakuje od lanskega evropskega prvaka Mihe Čeha.

Če se želite pridružiti  društvu, jih kontaktirajte na e-mail naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali tel: 041 588 584, spremljate pa jih lahko tudi na uradni Facebook strani BSXRacingTeam.