Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
30 december 2016

Klub akrobatike Ruše: Akrobatika nekoliko drugače

Sestavili so jo iz treh svetovno znanih urbanih športov, in sicer freerun-a, parkour-ja in tricking-a, nato pa k temu dodali še vaje za moč, gibljivosti ter raztezne vaje. V Rušah so pred nekaj leti prišli do ideje. Zakaj ne bi ustvarili skupine za trening urbanega športa, po katerem je v svetu ter pri nas vse večje zanimanje. Da je bila ideja tudi realizirana, sta minili dve leti.

Trudili so se z majhno skupino, izpopolnjevali tehnike treniranja in se tudi sami učili prvin tega športa, ki ga danes imenujemo akrobatika. Aerobika je sestavljena iz treh svetovno znanih urbanih športov, in sicer freerun, parkour in tricking, k temu so  dodali še vaje za moč, gibljivosti ter raztezne vaje. Tako so ustvarili popoln šport telesne gibljivosti in koordinacije v prostoru. Namen akrobatike pa ni le v treningih za akrobate, kot jih poznamo. Dejavnost, ki jo izvajajo, želijo razširiti med večje svetovne športe, v katerih pa so akrobatske prvine zelo zaželjene. Povabiti želijo predvsem nogometne in košarkarske ekipe, katerim bi s pomočjo teh znanj pomagali k napredku.

»Porast skupine letos je bil ogromen. Pridružilo se nam je okoli dvajset osnovnošolskih in srednješolskih otrok, ki so se takoj zaljubili v šport. Smo zelo delovna in hkrati fleksibilna skupina, ki se iz dneva v dan izboljšuje. Odprti smo za nove ideje in jih zelo spoštujemo ter tako omogočamo skupini, da se ves čas razvija,« pojasni vodja društva, Žiga Šporin. Pomemben faktor pri razvoju skupine pa ima tudi telovadnica. »Veseli smo lahko, da imamo tako veliko in kvalitetno telovadnico, ki nam sploh omogoča treninge z večjimi skupinami, s svojo izjemnostjo pa privablja še akrobate iz drugih delov Slovenije. Dobro smo povezani z akrobatskim klubom iz Celja, s katerim smo že izpeljali nekaj projektov. Trudimo se tudi vzpostaviti stik s slovenskimi ekstremnimi športniki in se v prihodnosti udeležiti večjih svetovnih tekmovanj, ki bi naši skupini prinesla vse večji ugled. Imamo vse, kar rabimo za razvoj in mislim, da se nam za prihodnost ni potrebno bati.«