Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
30 december 2016

Draš, svet športa in zabave

Draš center že dalj časa ne slovi več zgolj po hotelskih storitvah in odličnih torticah. V večnamenski dvorani se vse več Mariborčanov rekreira, pohvalijo pa se lahko tudi z zelo raznoliko paleto gostujočih profesionalnih ekip, ki se pri njih pripravljajo za velika tekmovanja. Ekipe prihajajo iz vsega sveta – ZDA, Kitajske, Azije in Afrike. Kot zanimivost lahko izpostavimo žensko odbojkarsko reprezentanco Severne Koreje in Irana. Slednja je prvič v zgodovini države odpotovala izven svoje države na športne priprave. In to naravnost pod obronke Pohorja. Tja se vedno znova vračajo ekipe iz Dubaja, Qatarja, Saudske Arabije in Emiratov. Ob gostovanju profesionalnih ekipah pa se, kot že rečeno, veliko dogaja na rekreativnem področju, kjer prevladujeta badminton in nogomet. 

Nikakor pa niso pozabili na naše najmlajše, saj imajo za njih na razpolago veliko različnih športnih zvrsti, kjer se lahko preizkusijo. Športno vadbo imajo organizirano za otroke od 2. do 12. leta.  Od 2. do 8. leta skrbi z športno vadbo Svizec Šport. Cilj letne vadbe je otrokom na prijazen in zanimiv način predstaviti šport v najširšem pomenu besede. Pri svojem delu povezujejo šport z zabavo, zato bodo otroci šport spoznavali in doživljali skozi igro. Vaje so skrbno zasnovane tako, da otroci postopoma razvijajo motoriko in spretnosti. Od 3. leta naprej teniška šola OXI organizira teniško šolo za naše najmlajše. Program je namenjen otrokom, ki si želijo spoznati tako tekmovalno kot tudi rekreativno pot tenisa. Program teniške šole vsebuje tako začetno kot nadaljevalno stopnjo. Otroci skozi naloge dvigujejo motivacijo za tenis. Motorične sposobnosti so v tem obdobju še v razvoju, zato je izpopolnjevanje udarcev in gibanja še posebej enostavno ter učinkovito. Zaradi prilagojenega načina treninga in sodobne teniške opreme, otroci že razvijajo športni način življenja. Od  8. do 12. leta se lahko punce pridružijo Mini English Volleyju z bivšo kapetanko odbojkarskega kluba Nova KBM Sarah Ammermann. Za mlade nadobudne odbojkarice so pripravili strokovno načrtovan plan treningov odbojke za začetnice v angleško-slovenskem jeziku. Namen programa je skozi zabavo in igro razvijati koordinacijo gibanja, dela oči in rok ter osvojiti osnovne elemente odbojke. Veliko poudarka je na osvajanju in širjenju angleškega besednjaka. Fantje od 7. leta naprej se lahko preizkusijo v Draševi nogometni šoli v sodelovanju z NK Maribor. Cilj pedagoško-strokovnega procesa je spoznavanje pomena športa, zdravega načina življenja ter seveda nogometa. Otroci se bodo v sklopu vadbe učili ustreznega športnega vedenja, osnovnih elementov nogometne igre ter izboljšali svoje motorične sposobnosti. Vadba bo potekala pod vodstvom in nadzorom strokovno usposobljenega vaditelja.

OTROŠKE BREZPLAČNE ANIMACIJE IN ROJSTNI DNEVI

V Drašu pa tudi poskrbijo za zabavo. Starši lahko namreč ob sobotah dopoldan brezskrbno in v miru spijejo kavico, pojejo kakšno tortico in se družijo s svojimi prijatelji, medtem ko osebje poskrbi med 10:00 in 12:00 uro za brezplačne otroške animacije v sodelovanju s Svizec Sport, Teniško šolo OXI, Trimko Sport, s Pikinim svetom in mnogimi drugimi animatorji. Skupaj z Trimko animacijskim TEAMOM pa pripravijo za otroke najbolj noro športno zabavo za rojstni dan. Animatorji s pestrim športnim programom  dosežejo, da se otroci zabavajo, igrajo, smejejo, norijo, plešejo in počnejo razne norčije in vragolije. Športni program poteka v športni dvorani ob prisotnosti vsaj dveh animatorjev. Lahko izbirate med tremi različnim paketi: dvoranko – elementarne igre, štafetne igre, poligoni, igre z žogo, mini športi. Tematski rojstni dan – na izbiro so štiri različne tematike: lov na skriti zaklad, moj risani junak, živalski svet ali plesni rojstni dan. Adrenalinska zabava – trampolin plezalna stena, napihljivo igralo po izbiri.

ZIMSKA NOGOMETNA LIGA

V zimskem času, od novembra do konca februarja, bo Draš center Maribor, v povezavi z Medobčinsko nogometno zvezo Maribor (MNZM), ponovno organiziral velik projekt, in sicer Zimsko ligo (ZL). MNZM že peto leto zapored organizira ta zimski nogometni projekt za otroke od 5. do 14. leta starosti, ki skupaj traja dobre 3 mesece. Letos pričakujemo skupaj več kot 120 ekip iz Koroške, Štajerske in Podravske regije. Dogodek iz leta v leto raste in pridobiva na popularnosti, saj je prvo leto sodelovalo preko 1000 otrok, letos jih pričakujemo okoli 1300. Pomembno je poudariti, da se tekmovanje odvija pod okriljem programa GRASSROOTS s strani UEFE (evropske krovne nogometne organizacije), ki ga v Sloveniji vodi Nogometna zveza Slovenije (NZS). Z vidika nogometa je ta projekt v zimskem času najbolj popularno in obsežno športno tekmovanje za otroke v Sloveniji.  Turnirji se bodo odvijali vsako soboto in nedeljo od konca novembra do februarja.