Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
14 september 2017

Brez "malih" ni "velikih"

Liga prvakov spet domuje v Mariboru. ″Domačim dečkom″ je še enkrat več uspel veliki met. Če bi kdo ta uspeh napovedal na začetku kvalifikacij, bi ga dobronamerno poslali na kakšen pregled glave. V vrhunskem športu ni naključij, vse je plod trdega in strokovnega dela. Vsi tisti, ki govorijo o sreči, nimajo pojma.

Preberite več ...

14 marec 2017

Ta naš breg

Pohorje - breg na katerega smo Mariborčani še kako ponosni. Ne zgolj zato, ker so se na njem kalili šampioni kova Ilke Štuhec, Boštjana Klineta in Filipa Flisarja. Pohorje namreč predstavlja identiteto ter pljuča mesta ob Dravi, vendar se kljub temu do njega obnašamo precej mačehovsko. Pa ne meščani, ki ga s pridom obiskujemo v vseh letnih časih. Pozimi se po njem spuščamo s smučmi ter snežnimi deskami, poleti tam nabiramo gobe in krepimo kondicijo z gorskim kolesarjenjem ter vzpenjanjem nanj. 

Preberite več ...

15 december 2016

Nogometni trenerji moramo biti otrokom za vzgled

Nogometni trenerji, ki se ukvarjamo z otroki, poleg podajanja nogometnih veščin, v prvi vrsti predvsem vzgajamo. Že antični filozofi in pedagogi so poudarjali, da je vzgoja namenjena, prirejena in posvečena predvsem oblikovanju osebnosti. Pri delu z otroki je pomembno, da imamo nogometni trenerji pravo mero strokovne in človeške avtoritete in integritete.

Preberite več ...

23 december 2016

Škoda …

Za nami je november, ki bo gotovo vpisan v zgodovino mariborskega športa. Za to so poskrbeli izvrstni nogometaši dvoranskega nogometa, ki so gostili enega izmed štirih turnirjev prestižne lige prvakov. Ob vijoličastih so se za uvrstitev med najboljše štiri ekipe v Evropi potegovali še srbski Ekonomac, češki Chrudim ter eden največjih klubov tega športa, španski Inter Moviestar, na čelu s prvim zvezdnikom, Messijem futsala, Ricardihom (na strani ??? je objavljen z njim veliki interviju). 

Preberite več ...

12 december 2016

Šport – dobra popotnica za življenje

Šport je lahko orodje za razvoj vztrajnosti, discipliniranosti in delavnosti. Torej, ravno tega kar našim otrokom dandanes najbolj manjka. Na vzgojno-izobraževalnem področju smo še vedno ujeti v pasti permisivnega pristopa, tako na izobraževalnem, kot tudi vzgojnem področju. Permisivno usmerjena stroka še vedno daje v ospredje in pretirano poudarja otrokove talente, nadarjenosti in različne posebnosti ter sposobnosti.

Preberite več ...