Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
21 november 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 14. kola

Tekmovanje v 1.MNZ Maribor se je nadaljevalo s 14. kolom, ki že šteje v pomladanski del tekmovanja in je bil tudi hkrati zadnji v tem koledarskem letu. Derbi kroga se je igral v Dobrovcih, kjer so domači strli jesenske prvake Brunšvik in omogočili Staršam, da z zmago proti Rošnji, pred zimskim odmorom, spet zasedejo vrh tablice. Korotan in Rače sta v borbi za tretje mesto remizirala, Duplek je plačal davek dolgega tekmovanja, saj je zaradi poškodb in kartonov komaj sestavil moštvo in doma izgubil od Lenarta. Akumulator je pričakovano zabeležil visoko zmago v Cerkvenjaku, malečnik je zmagal petič zapored, Marles hiše pa so izgubile doma proti Peci. 

Preberite več ...

15 november 2018

1. MNZ, 14. kolo: Derbi Dobrovci - Brunšvik

V nedeljo, 18. novembra, ob 14. uri, bomo v  14. kolu 1. MNZ Maribor priča velikemu derbiju v športnem parku v Dobrovcih, kjer gostuje Brunšvik. V prvem kolu sredi avgusta so nogometaši Brunšvika doma slavili z 2:0 in začeli tlakovati pot k naslovu jesenskega prvaka, za Brunšvik sta pred 150 gledalci zadela Gajič in Kočar. 

Preberite več ...

13 november 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 13. kola

S 13. kolom se je zaključil jesenski del tekmovanja v 1. MNZ Maribor in zadnje jesensko kolo je prineslo spremembo na vrhu lestvice. Naslov jesenskega prvaka je osvojil Brunšvik, ki je po spodrsljaju vodilnih Starš, z zmago v Cerkvenjaku zavihtel na vrh. Rače so izgubile v Malečniku kar je izkoristil Korotan, ki se je z novo zmago zavihtel na tretje mesto, Dobrovci so se z novo zmago enakovredno vključile v borbo za vrh, Marles hiše so z zmago v Lenartu preskočile Akumulator, Duplek pa je z remijem proti Marjeti zamudil priložnost za skok na četrto mesto. 

Preberite več ...

05 november 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 12. kola

V 12. kolu medobčinske nogometne lige Maribor smo bili priča velikemu derbiju v Brunšviku, kjer so gostovalo vodilno moštvo lige Starše, tekmo je spremljalo več kot 350 gledalcev in videlo zmago domačinov. Drugi derbi je bil v Prevaljah, kjer sta se udarila Akumulator in Korotan, ki je tokrat nastopal kot gost na svoji zelenici in pred več kot 300 gledalci zmagali. Duplek je presenetil Rače na njihovem terenu, Dobrovci so nadaljevali dober niz v Limbušu, Lenart je dosegel pomembno zmago v Marjeti, Peca je vknjižila pričakovane tri točke proti Cerkvenjaku in Malečnik je ponižal Rošnjo Loko. Gledalci so na sedmih tekmah videli kar 34 golov, kaj je kar 4,85 na srečanje.

Preberite več ...

02 november 2018

Veteranska liga MNZ Maribor: Končan jesenski del prvenstva

<

Z odigranim 11. kolom se je končal jesenski del veteranski ligi MNZ Maribor prvenstva. Na vrhu lestvice so stari znanci, veterani NK Pohorja, prvaki zadnjih dveh sezon, ki so v 11 tekmah dosegli 10 zmag in 1 neodločen izid. Z sedmimi točkami zaostanka jim sledijo veterani Jurovskega dola, na tretjem mestu so Rdeči vragi iz Tezna, ki za prvim mestom zaostajajo 9 točk. Na dnu lestvice presenetljivo najdemo Palomo z 9 točkami in na zadnjem mestu Dobrovce, ki na svojem računu nimajo točk in so v 11 tekmah prejeli 74 zadetke in dosegli 4.

Preberite več ...

30 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 11. kola

V 11. kolu prve medobčinske nogometne lige so bili strelci izredno razpoloženi saj so dosegli kar 35 golov, v povprečju kar pet na tekmo. Brunšvik je zabeležil nov poraz v Prevaljah, kar so izkoristile Starše, ki so z novo zmago povečale razliko na vrhu. Rače so po nizu štirih zmag brez prejetega zadetka, tokrat prejele tri in osvojile točko v Lenartu. Očitno se prebujajo Marles hiše, ki so zmagale na vročem gostovanju v Marjeti. Malečnik je doma tesno slavil proti Akumulatorju, Dobrovci in Duplek pa sta visoko premagala zadnji dve ekipi iz prvenstvene tablice. 

Preberite več ...

23 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 10. kola

V prvi medobčinski nogometni ligi sprememba na vrhu tabele. Brunšvik je pred domačimi gledalci doživel prvi poraz v tej sezoni, kar so izkoristili lanski prvaki Starše in z zmago v Dobrovcih 'skočili' na prvo mesto. Vodilnemu dvojcu sledijo Rače, ki so v nizu štirih zmag. Koroški derbi v Črni se je končal z remijem, Akumulator je po dolgem času zabeležil zmago, prav tako Marles hiše, ki so z zmago odlepile od dna lestvice, Lenart pa je minimalno slavil v Rošnji Loki. 

Preberite več ...

16 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 9. kola

V 9. kolu v Prvi medobčinski nogometni ligi Maribor je tekme spremljalo kar 800 gledalcev, kar je pokazatelj da so privrženci klubov prepoznali, da se v ligi igra dober nogomet in da klubi vlagajo veliko truda v to, da gledalce pritegnejo na tribune. Strelci so spet doseglo veliko golov kar 28. Na lestvici je vodilnim dvojec naredil razliko, potem pa so od tretjega mesta, ki ga zasedajo Rače, do osmega mesta, ki ga zaseda Duplek, samo tri točke razlike. Na zadnjih dveh mestih ni spremembe, je pa tik nad njima razočaranje sezone Marles hiše le z šestimi točkami.

Preberite več ...

16 oktober 2018

Nogometni trenerji moramo biti otrokom za vzgled

Nogometni trenerji, ki se ukvarjamo z otroki, poleg podajanja nogometnih veščin, v prvi vrsti predvsem vzgajamo. Že antični filozofi in pedagogi so poudarjali, da je vzgoja namenjena, prirejena in posvečena predvsem oblikovanju osebnosti.

Preberite več ...

09 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 8. kola

Po osmih kolih v 1. medobčinski nogometni ligi so na vrhu lestvice tri ekipe iz občine Starše (Brunšvik, Starše in Marjeta) in vse tri ekipe so v tem krogu dosegle zmage. Četrta ekipa iz te občine Rošnja Laka je doživela najvišji poraz in je trdno prikovana na dno lestvice. Na derbiju v Črni smo videli 'remi', Dobrovci so doma še dalje 'suvereni' in zmagujejo, Korotan pa je končno tudi v gosteh pokazal pravi obraz in visoko zmagal.Kot smo že navajeni so tudi tokrat strelci bili izredno razpoloženi, saj so v sedmih tekmah dosegli 25 golov, kar je 3,5 na tekmo.

Preberite več ...

Podkategorije