Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Več

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Več

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Več
16 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 9. kola

V 9. kolu v Prvi medobčinski nogometni ligi Maribor je tekme spremljalo kar 800 gledalcev, kar je pokazatelj da so privrženci klubov prepoznali, da se v ligi igra dober nogomet in da klubi vlagajo veliko truda v to, da gledalce pritegnejo na tribune. Strelci so spet doseglo veliko golov kar 28. Na lestvici je vodilnim dvojec naredil razliko, potem pa so od tretjega mesta, ki ga zasedajo Rače, do osmega mesta, ki ga zaseda Duplek, samo tri točke razlike. Na zadnjih dveh mestih ni spremembe, je pa tik nad njima razočaranje sezone Marles hiše le z šestimi točkami.

Preberi več

16 oktober 2018

Nogometni trenerji moramo biti otrokom za vzgled

Nogometni trenerji, ki se ukvarjamo z otroki, poleg podajanja nogometnih veščin, v prvi vrsti predvsem vzgajamo. Že antični filozofi in pedagogi so poudarjali, da je vzgoja namenjena, prirejena in posvečena predvsem oblikovanju osebnosti.

Preberi več

09 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 8. kola

Po osmih kolih v 1. medobčinski nogometni ligi so na vrhu lestvice tri ekipe iz občine Starše (Brunšvik, Starše in Marjeta) in vse tri ekipe so v tem krogu dosegle zmage. Četrta ekipa iz te občine Rošnja Laka je doživela najvišji poraz in je trdno prikovana na dno lestvice. Na derbiju v Črni smo videli 'remi', Dobrovci so doma še dalje 'suvereni' in zmagujejo, Korotan pa je končno tudi v gosteh pokazal pravi obraz in visoko zmagal.Kot smo že navajeni so tudi tokrat strelci bili izredno razpoloženi, saj so v sedmih tekmah dosegli 25 golov, kar je 3,5 na tekmo.

Preberi več

04 oktober 2018

3. SNL sever: Pesnica zmagala v Rušah

V zaostali tekmi tretjega kola v 3. SNL sever, sta se v Rušah srečala predstavnika MNZ Maribor, Pohorje in Pesnica. Rušani so pred tekmo zasedali, zadnje, deseto mesto na lestvici z dvema točkama, Pesničani pa so bili predzadnji z petimi točkami. V tretji ligi je na vrhu tabele Videm pri Ptuju, ki je v sedmih kolih zbral 18 točk, sledi mu Šmartno z 16 točkami in Bistrica z 13 zbranih točk.

Preberi več

01 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 7. kola

V tem krogu 1. MNZ Maribor smo videli prvi poraz Akumulatorja, prvi domači poraz Korotana in končno tudi prvo točko Rošnje Loke odkar tekmujejo prvi ligi. Derbi v Marjeti je bil razburljiv, videli pa smo povprečno predstavo in na koncu novo zmago Brunšvika. Starše so postale najnevarnejši zasledovalec vodilnega, razlika od tretjega Dupleka do deseta Malečnika znaša 'malih' pet točk. Kot so nas že navadili, so tudi tokrat bili strelci v izjemno razpoloženi, v sedmih tekmah so dosegli kar 27, največ smo jih videli v Malečniku kar osem. 

Preberi več

01 oktober 2018

Veteranska liga MNZ Maribor: Odprt 'lov' na NK Pohorje

V veteranski ligi, ki se igra pod okriljem MNZ Maribor, je bilo v sezoni 2018/19 odigranih že sedem krogov. Tudi v tej sezoni v ligi tekmuje 12 ekip, glede na prejšnjo sezono ni bilo nobenega iztopa iz lige, prav tako se ligi ni priključila nobena nova ekipa. Naslov prvaka branijo veterani Pohorja, ki so prvenstvo osvojili dve leti zapored in so v mesecu juniju na državnem prvenstvu veteranov osvojili tretje mesto.

Preberi več

27 september 2018

1. MNZ Maribor: Poročilo 6. kola

Ta teden je obisk na tekmah prve medobčinske nogometne lige krojilo vreme, saj sta dež in mrzlo vreme marsikoga prepričala, da ostane doma. Spet smo videli veliko golov,  napet derbi v Brunšviku, pravo goliado v Staršah, poraza Pece in Marles hiš doma, delitev točk v Cerkvenjaku in vnovičen poraz Rošnje Loke. Moštva so v ligi zelo izenačena saj je razlika med prvim in osmim mestom le štiri točke.

Preberi več

21 september 2018

1. MNZ Maribor: Napoved 6. kola

Nadaljevanje tekmovanja v 1. MNZ Maribor nam ta teden prinaša tradicionalni derbi med Brunšvikom in Račami, tekmo dveh bivših tretjeligašev Dobrovc in Lenarta, Peca bo branila drugo mesto proti neugodni Marjeti, Marles hiše gostijo Korotan, Akumulator pričakuje zadnjeuvrščeno Rošnjo, Starše prebujeni Malečnik in v Cerkvenjak se nadejajo kakšne točke proti Dupleku.

Preberi več

17 september 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 5. kola

Peti krog v prvi medobčinski nogometni ligi Maribor je dodobra spremenil stanje na tabeli. Razen vodilnega Brunšvika, ostale ekipe iz vrha niso bile uspešne, kar je povzročilo, da drugo uvrščeno Peco in deveto uvrščene Rače ločijo le tri točke. Videli smo zelo veliko gledalcev na derbiju v Marjeti, vroč sosedski derbi med Lenartom in Cerkvenjakom in preobrat v Račah, prvi zmagi Malečnika in Lenarta, poraz Starš in še en remi Akumulatorja. Gledalcev spet veliko, v Marjeti na Dravskem polju kar 250 in v Malečniku 150. Spet so bili razpoloženi strelci saj so bili uspešni kar 26 krat, največ golov smo videli na derbiju v Marjeti šest. 

Preberi več

14 september 2018

1. MNZ Maribor: Napoved 5. kola

Po pokalnih srečanjih, ki so se igrale v sredo, se bodo moštva spet osredotočila na prvenstveno dogajanje, saj jih čaka 5. kolo. Sam pogled na lestvico pove, da je pred nami eno najzanimivejši sezon v 1. MNZ saj so tekmeci zelo izenačeni, igra se kvaliteten nogomet in kaj je najpomembneje, gledalci so to opazili in prihajajo v velikem število na prizorišča tekem. V tem krogu nas spet čaka kar nekaj zanimivih obračunov, nekaj sosedskih derbijev, skratka pestro dogajanje na nogometnih zelenicah.

Preberi več

Podkategorije