Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Več

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Več

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Več
25 maj 2018

2. MNZ Maribor: Pregled 17. in napoved 18. kroga

V 17. krogu v 2. MNZ Maribor smo videli sosedski derbi v Rošnji, na slavje ob osvojitvi naslova prvaka so prišli sosedi iz Miklavža in iztržili remi.

 


Na sliki: Fram je to pomlad edini premagal prvake Rošnjo-Loko

Tekma se je končala z rezultatom 2:2, domači so dvakrat vodili, zadela sta Roškarič v 8. in Podbrežnik v 36. minuti, vendar so gostje vsakokrat izenačili, kar pa ni pokvarilo slavja. Za goste sta bila uspešna Slekovec v 29. in Ribič v 61. minuti. V Hočah sta se za drugo mesto udarila domači ROHO in Kungota. Boljše so začeli gostje, ki so preko Putriha povedli v 5. minuti, vodstvo so v 50. minuti preko Kolariča podvojili, za zadetek upanja domačih je poskrbel Levstek v 56. minuti, vendar je Hlebec z golom v 90. minuti poskrbel za zmago gostov in zagotovljeno drugo mesto na tabeli. Jurovski dol je v tekmi točkovno izenačenih tekmecev, nadigral goste iz Frama in zasluženo slavil s 3:0. gole so dosegli Divjak v 11. in 87. in Breznik v 46. minuti. Gostje so tekmo končali s samo devetimi igralci saj sta bila zaradi dveh rumenih kartonov izključen Geiser in Mlinar. V Prepoljah smo gledali pravo goliado, domači so spet dokazali, da doma igrajo neprimerno bolje kot v gosteh in so s 5:2 odpravili goste iz Jakoba, za domače je bil posebej razpoložen Balažič, ki je dosegel tri gole in sicer v 15., 29., in 89. minuti, po enega sta prispevala Rodošek, ki je načel mrežo gostov v 8. minuti in Reich v 29. minuti. Za goste sta zadela Petrič v 49. in Gornik v 62. minuti. Prosta je bila tokrat ekipa iz Zlatoličja.

Rezultati 17. kola (tabela, zapisniki):

      Domaci Gosti Rezultat  
      NK Jurovski Dol Nk Fram 3 : 0 (1 : 0)  
      NK ROŠNJA - LOKA NK MIKLAVŽ 2 : 2 (2 : 1)  
      NŠ ROHO NK AJM KUNGOTA 1 : 3 (0 : 1)  
      FC VOP PREPOLJE BIOSAD Jakob 5 : 2 (4 : 0)

Na lestvici strelcev je z novim zadetkom še vedno na vrhu Elvino Podbrežnik (Rošnja-Loka), na drugo mesto, se je s novimi tremi zadetki, prebil Blaž Balažič (Prepolje) s 18 zadetki, na tretjem je še en igralec prvaka Rošnje-Loke Blaž Roškarič, zadel je 16-krat.

Zadnje, 18. kolo, nam prinaša posladek derbi med prvouvrščenima ekipama Rošnjo in Kungoto, na igrišču v Kungoti bo vsekakor vroče saj bodo domačini hoteli skalp novega prvaka. Fram gosti Prepolje, obe ekipi igrata po načelu toplo-hladno tako da bo odločala dnevna forma. V Jakobski dol prihaja ROHO, domačini so znani kot negostoljuben domačin, vendar ima tudi gostujoči trener Momčilo Mitič pripravljeno kakšno presenečenje za domačega stratega Bojana Zrnkota. Zadnje Zlatoličje gosti Jurovski dol in vse razen zmaga gostov bi bilo veliko presenečenje.

Pari 18. kola, sobota, 26. maja, ob 17. uri:: NK AJM Kungota - NK Rošnja-Loka, NK Fram - FC VOP Prepolje, BIOSAD Jakob - NŠ ROHO, ŠD ZLatoličje - NK Jurovski dol, NK Miklavž je prost.