Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Več

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Več

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Več
17 julij 2018

Žreb MNZ Maribor za prihajajočo sezono 2018/2019

V prostorih Medobčinske nogometne zveze Maribor so v ponedeljek izžrebali pare za prihajajočo sezono 2018/2019, žreb je bil izveden za člansko prvo in drugo ligo, za veteransko ligo in za članski in mladinski pokal. V sezoni 2018/2019 bo v prvi in drugi MNZ ligi tekmovalo 14 moštev, v veteranski ligi pa 12 moštev.

 

 

Na sliki: Prvak minule sezone v 1. MNZ Maribor NK Starše

Tekmovanje v 1. ligi MNZ Maribor se bo začelo v soboto, 18.avgusta. Iz tretje slovenske nogometne lige, ki bo po novem štela 10 moštev, so izpadli Dobrovci, Lenart in Korotan, kot prvak 2. MNZ pa se je v ligo uvrstila Rošnja - Loka. Že v prvem krogu nas čaka kar nekaj zanimivih obračunov. Najzanimivejši bo vsekakor sosedski derbi v Rošnji, kjer se bodo pomerili lanski prvaki 2. MNZ in prvaki 1. MNZ Starše, katerim ni uspel preboj v 3. SNL skozi kvalifikacije v katerih so bili boljši nogometaši iz Šmartnega. Drugi derbi se bo odigral v Brunšviku, kjer domačin pričakuje stare znance iz Dobrovc, ki so izpadli iz 3. SNL in si bodo prizadevali za ekspresno vrnitev nazaj. Osmoljenci minule seznone moštvo Marles hiš gostuje v Črni, kjer Peca slovi kot izjemno 'negostoljuben' domačin. Prav tako na Koroško, natančneje v Mežico, k Akumulatorju potuje Cerkvenjak, presenečenje pomladnega dela sezone Rače gostijo še enega povratnika Korotan, Marjeta gosti Malečnik in v Lenartu bomo gledali obračun starih znancev, povratnika Lenart in Duplek, ki si je obstanek v ligi zagotovil v zadnjem krogu, vendar si v novi sezoni, glede na igralski kader, obetajo več.
Pari 1. kroga 1. lige MNZ Maribor, v soboto, 18. avgusta 2018 (razpored za sezono 2018/2019): NK Peca : Marles hiše, NK ZU-VIL Brunšvik : NK Rojko Dobrovce, NK TAB Akumulator : NK Cerkvenjak, NK Rošnja Loka : NK Starše, NK Rače : NK Korotan, ŠD Marjeta na Dravskem polju : NK Asfalterstvo Brus Malečnik, NK Ajdas Lenart : NK Duplek. 

V 2. ligi MNZ Maribor bo nastopilo 14 ekip in upamo lahko, da ne bo predčasnih odstopov, kot se je to dogajalo v zadnjih sezonah. Iz 1. MNZ so izpadli Paloma Slivnica, Radlje in Dogoše, kateri bodo zraven Kungote najresnejši kandidati za borbo za napredovanje v 1. MNZ. Tekmovanju so se spet priključili moštvi Slovenj Gradca in Šentilja.

 Na sliki: Prvak minule sezone v 2. MNZ Maribor NK Rošnja - Loka

V prvem krogu, ki bo v soboto 25. avgusta, se bo najbolj iskrilo v Dogošah, kamor prihaja Paloma, katera je po mnogih uspešnih letih nastopanja v 3. SNL in 1. MNZ,  dosegla dno in ni dvoma, da se bo čimprej želela vrniti tja kjer je že bila. v Hočah pri ROHO bo gostoval Fram, V Miklavž prihaja ambiciozna Slivnica, Kungota bo gostila Prepolje, tekmo med Šentiljem in Jakobom bi lahko označilo kot sosedski derbi, v Slovenj Gradec potuje Zlatoličje in na vroči teren v Jurovski dol prihajajo Radlje. 
Pari 1. kroga 2. lige MNZ Maribor, v soboto, 25. avgusta 2018 (razpored za sezono 2018/2019): NŠ ROHO : NK Partizan Fram, NK Miklavž : NK gostilna Lobnik Slivnica, NK AJM Kungota : FC VOP Prepolje, NK Šentilj : ŠD Biosad Jakob, Slovenj Gradec : NK Zlatoličje, NK Jurovski Dol : NK Radlje in NK Aquasystem Dogoše : Paloma.

Veterani bodo svojo sezono začeli v petek, 24. avgusta. V minuli sezoni je bila borba za prvaka odprta do zadnjega kroga. Naslov prvaka so z tremi točkami naskoka obranili veterani Pohorja, pred borbenimi tekmeci iz Rošnje - Loke, tretja Paloma je zaostala že za 10 točk. Pohorci so kot prvaki MNZ zastopali tudi na prvem državnem prvenstvu veteranskih ekip na Brdu in osvojili tretje mest. V polfinalu so z 2:0 izgubili od Gorice, v tekmi za tretje mesto pa so premagali Podvince (prvake MNZ Ptuj) z 3:0. Tekmovanju v veteranski ligi se ni pridružilo nobeno novo moštvo prav tako ni nobeno zapustilo lige pod okriljem MNZ Maribor, tako da se bodo med seboj merili sami stari znanci. v prvem krogu bo najbolj vroče na Teznu kjer se bosta udarili ekipi Rdečih vragov in Rošnje Loke in v Rogozi kjer gostuje Paloma.


Na sliki: Prvak minule sezone v veteranski ligi MNZ Maribor NK Pohorje

Pari 1. kroga veterani MNZ Maribor, petek, 25. avgusta 2018 (razpored za sezono 2018/2019): NK Kungota : NK Dobrovce, NK Pohorje : NK ZU-VIL Brunšvik, NK Jurovski Dol : Limbuš Pekre, ŠD Rogoza : Paloma, NK Rdeči vragi : NK Rošnja - Loka, NK Miklavž : Pobrežje.

Žreb članski pokal MNZ Maribor

Žreb mladinski pokal MNZ Maribor