Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Več

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Več

Fiilip Starič: V Hajduku ostaja slovenski pridih

Da je hrvaško nogometno prvenstvo vse bolj slovensko obrvano, je že znano. Največji pečat gotovo pušča Matjaž Kek, trener, ki z Rijeko že nekaj let počasi ruši prevlado zagrebškega Dinama. Neopaženo pa ni bilo niti delovanje Marjana Pušnika, ki je pol leta treniral splitski Hajduk.

Več
18 julij 2018

Madeira 2018 - prvi Ronaldotov turnir: Tim Jugovič najboljši golman U-9

V začetku meseca julija se je Nogometna šola Maribor z selekcijami U9, U11 in U13 udeležila prvega mednarodnega Ronaldovega turnirja na otoku, kjer se je rodil superzvezdnik Cristiano Ronaldo, Madeiri. Mladi nogometaši so se na turnirju pomerili z vrstniki iz Portugalske, Španije, Nemčije, Južne Afrike in Hrvaške.

Gostovanje na tem portugalskem otoku bo zagotovo mladim nogometašem ostala v spominu za celo življenje. Vse tri selekcije NŠ Maribor so se na turnirju, kjer je tekmovalo 72 ekip, uvrstile v finale in tako na najboljši način promovirale Nogometno šolo Maribor in slovenski nogomet. Selekciji U9 in U11 sta finale izgubili, medtem ko je selekcija U13 v finalu zmagala in osvojila prvo mesto. Na turnirju jih je mlade nogometaše obiskal tudi športni direktor NK Maribora in veliki zvezdnik na Portugalskem Zlatko Zahovič in vsem čestital za uspeh. Ob prihodu domov so jim pričakali družinski člani, prijatelji in tudi nekaj Viol, ki sim jim pripravili sprejem sprejem, v stilu njihovih starejših idolov, članov NK Maribor (video).

 

 

 

 

V prav posebnem spominu bo ostalo gostovanje na Madeiri vratarju selekcije U9 Timu Jugoviču, ki je bil razglašen za najboljšega vratarja turnirja selekcij U9. Ta nam je ob prihodu povedal:

Kaj si si najbolj zapomnil?
Pokala, ki sem ga osvojil kot najboljši vratar pri U9 na prvem turnirju Cristiana Ronalda in seveda sprejema v Mariboru.

Kakšni so bili tekmeci?
Tekmeci so bili dobri, nam pa je šlo na roko, da je bil čas igranja daljši in smo tako lahko dosegli več golov.

Kako ste bili sprejeti?
Sprejeti smo bili zelo lepo. Za nas sta cel čas skrbela dva fanta, ki trenirata pri Nacionalu, ime jima je Gi in Joao.  Vsi so bili do nas zelo prijazni.

Kaj vse ste doživeli?
Ker je naše letalo zamujalo smo prišli na Madeiro šele drugi dan in smo zamudili prosti dan za oglede. Vseeno pa smo si v soboto ogledali muzej Cristiana Ronalda in se odšli kopat.


Si bil vesel, da ste imeli takšen sprejem v Ljudskem vrtu?

Seveda. Nismo vedeli kaj nam pripravljajo, ker nam noben ni ničesar povedal. Pričakale so nas tudi Viole in tega  smo bili zelo veseli, saj smo se počutili kot članska ekipa.