Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Več

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Več

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Več
01 oktober 2018

1. MNZ Maribor: Pregled 7. kola

V tem krogu 1. MNZ Maribor smo videli prvi poraz Akumulatorja, prvi domači poraz Korotana in končno tudi prvo točko Rošnje Loke odkar tekmujejo prvi ligi. Derbi v Marjeti je bil razburljiv, videli pa smo povprečno predstavo in na koncu novo zmago Brunšvika. Starše so postale najnevarnejši zasledovalec vodilnega, razlika od tretjega Dupleka do deseta Malečnika znaša 'malih' pet točk. Kot so nas že navadili, so tudi tokrat bili strelci v izjemno razpoloženi, v sedmih tekmah so dosegli kar 27, največ smo jih videli v Malečniku kar osem. 

 

 

Na sliki: Rošnja Loka je proti Marles hišam osvojila prvo točko
v prvi ligi MNZ Maribor

V Marjeti smo bili priča derbiju v vseh pogledih, glede na to da kluba loči cca. 1000 m zračne linije in da se oba borita za vrh tabele. Res je, da smo glede na pomembnost derbija pričakovali večje število gledalcev in dobro nogometno predstavo, vendar smo bili razočarani. V prvem polčasu nismo gledali dobrega nogometa, odločilni trenutek tekme je bila izključitev Žagarja, ki je dobil direktni rdeč karton. Kljub izključitvi pa se domači niso povlekli nazaj in so z borbeno igro bili enakovreden nasprotnik vodilni ekipi. V drugi polčas so pa gostje vendarle vstopili bolj odločno in že po treh minutah povedli, ko je zadel Ekart. Domači so po golu napadli in želeli izenačiti, gostje pa so nevarno pretili iz proti napadov. Domači so v 76. minuti vendarle zadeli, strelec je bil Gorinšek, ki se redno vpisuje med strelce. Po golu so gostje spet napadli in iskali gol za zmago, kar jim je v 81. minuti tudi uspelo, strelec je bil gostujoči golgeter Gajič. Do konca nismo več videli zadetkov in točke so odšle v sosednjo vas, kljub neprepričljivi igri vodilnega na tabeli, v kateri so bili domači, kljub igralcu manj, enakovreden nasprotnik. Za slabo voljo na obeh straneh, pa je 'skrbel' slab sodnik Rađević iz Maribora, ki je z svojimi odločitvami prisotnim kvaril nogometno soboto.

V Lenartu smo gledali obračun ekip, ki sta v prejšnjem krogu izgubile, Lenart v Dobrovcih in Peca doma proti Marjeti. Začetek tekme je bil po željah domačina, ki je povedel že v 7. minuti, ko je Brumen zadel iz prostega strela s kakih 20 metrov, le minuto kasneje je Peca izenačila, po lepi globinski žogi je Fortin žogo spretno poslal v gol domačina. Po izenačujočem golu se je igra razživela, oboji so igrali odprto in bilo je samo vprašanje časa kdaj bo padel naslednji gol. V 26. minuti pa je Belej lepo meril v domači spodnji kot in povedel goste v vodstvo. Gol gostov je domačina čisto 'presekal' in tako do odmora nismo videli omembe vredne akcije. Po premoru so se gostje postavili na svojo polovico in tako Lenartu ponudili priložnost, da je lahko napadal. Po dveh obetavnih poizkusih Kreuha in Brumna, so imeli tudi gostje nevarno pretili iz protinapadov. V 66. minuti je Zajc mojstrsko preigraval, a je njegov poizkus Štuhec obranil, v 84. minuti pa sta Fortin in Radivojevič sama krenila proti golu domačina, a je v zadnjem trenutku posredoval Lenart. Kazen za zapravljene priložnosti je prišla v 87. minuti, ko je po predložku z leve strani najvišje skočil Videc in z glavo zadel za izenačenje. Po golu so se oboji zadovoljili z točko in tako nismo več videli nobene priložnosti. Po videnem je delitev točk najpravičnejši izid  tega srečanja.

V Rače je na gostovanje prišel še neporaženi Akumulator, ki v tej sezoni prikazuje dobre predstave, predvsem pa varovanci trenerja Plesca prednjačijo po nepopustljivosti in agresivni duel igri z dosti teka. Domačin je po šokantnem derbiju v Brunšviku, po katerem se je čutil oškodovanega, iskal zmago za vrnitev v zgornji del tabele. Tekmo so bolj podjetno začeli domačini, ki so si v prvem polčasu priigrali, kar nekaj priložnosti. Eno izmed njih je v 38. minuti izkoristil Lešnik in tako postavil rezultat polčasa. Po videnem v prvem polčasu bi lahko domačin vodil z višjo razliko. V drugi del sta ekipi vstopili nervozno in posledica je bila nepovezana igra, v kateri so gostje iz Mežice prevzeli iniciativo vendar si pravih priložnosti niso pripravili. Domačin je imel zaradi postavitve gostov, ob zaključku tekme dve priložnosti za povišanje vodstva, vendar so bil v zaključku nenatančni in slavili minimalno zmago. Za goste je bil to prvi poraz v tej sezoni, domačim pa je bila zmaga obliž na rane iz prejšnjih kol.

Na sliki:
 V Račah so domačini prizadejali prvi poraz v tej sezoni Akumulatorju

V Malečnik, ki je kljub dobri predstavi v Staršah izgubil, je prišel Cerkvenjak, ki je v prejšnjem kolu v zadnjih sekundah zadel za točko proti Dupleku. V Športnem parku Berl je klub za gledalce spet pripravil srečolov in poskrbel za žejna grla in lačne želodce,  gesta, ki jo je treba pohvalit, saj je potrebno gledalce pritegnit na tribune. Domači so tekmo začeli 'furiozno' in že v 25. minuti vodili z 4:0. V všečni, napadalno usmerjeni igri so zadeli Stavbar v 14., Fras v 17., Šavorič v 20. in Šantl v 25. minuti. V drugi polovici polčasa je tempo razumljivo padel in rezultat se do odmora ni spremenil. Visoko vodstvo kot da je uspavalo domačine saj so po odmoru igrali zaspano in rezultat takšne igre je bil gostujoči gol v 51. minuti, zadel je Vajzman. Po golu so domači igralci spet zaigrali podjetneje in še trikrat zadeli, gole so dali Kocijan v 72. in 82. minuti in svojega drugega Stavbar v 85. minuti. Zraven treh golov so si varovanci trenerja Pisnika priigrali še kar nekaj obetavnih priložnosti, vendar jih na veselje gostov niso izkoristili. Kljub temu je Malečnik zabeležil visoko zmago in nakazal, da se je dokončno prebudil in da je mlada zasedba sprejela zamisli trenerskega dvojca Pisnik-Janžekovič in da lahko v nadaljevanju prvenstva od njih pričakujemo dobre predstave. Gostje so v tej tekmi pokazali vse svoje slabosti in jih čaka veliko dela. če želijo obstati v ligi. 

Duplek pod vodstvom trenerja Peteka igra odlično in so še naprej hit prvenstva. V goste jim je prišla ekipa Dobrovc, ki igra to sezono toplo-hladno in predvsem v gosteh ne najde poti do zmage. Domačin je tekmo začel odločno in že v 3. minuti povedel, potem ko je zadel Dobaja. Ko je isti igralec v 34. minuti povečal vodstvo na 2:0, se je dalo zaslutit, da goste čaka še eno neuspešno gostovanje. Nekaj upanja jim je vlil gol Kajtazija, ki je zadel v 39. minuti in postavil rezultat polčasa. V drugem polčasu smo pričakovali ofenzivo gostov, vendar do 76. minuti ni bilo pretiranih razburjenj, v 76. minuti pa je na veselje domačih gledalcev za 3:1 zadel Valenti in tlakoval domačim pot do zmage. Nobena ekipa si do konca tekme ni priigrala resnejših priložnosti in tako so nove tri točke ostale doma. Duplek je z to zmago na visokem tretjem mestu, medtem ko so Dobrovci osmi, kar je daleč od napovedi in želja gostujočega stratega Smodiča.

V Prevaljah se je po tradiciji zbralo lepo število gledalcev, okoli 150 jih je po zmagi v Limbušu pričakovalo nove tri točke. Gostje iz Starš so v prejšnjem krogu odigrali pravo lepotico z Malečnik, kjer so zmagali vendar bi lahko bil rezultat tudi drugačen. Pričakovati je bilo trdo tekmo, saj sta oba tekmeca kvalitetna in ciljata na vrh tabele. Prvi polčas je tako minil v tipanju nasprotnika in igri bolj na sredini igrišča in tako se je tudi končal, z miroljubnih 0:0. Na začetku drugega polčasa pa šok za domače gledalce, saj je že v tretji minuti nadaljevanja zadel Sel in goste popeljal v vodstvo. V nadaljevanju smo videli poskuse domačina, da doseže gol in organizirane goste, ki so se dobro branili in prežali na protinapade. Oboji do konca tekme niso uspeli zadeti, gostje pa so, kljub napadom domačinov, uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno in slaviti minimalno zmago, ki jih je obdržala na drugem mestu. Za Korotan je bil to prvi domači poraz in posledično spust na peto mesto na tabeli.

Rošnja Loka je v poizkusih, da osvoji prve točke gostila Marles hiše. Domači so klub temu, da so bili močno oslabljeni, začeli tekmo hrabro in napadalno in posledica takšne igre so bile priložnosti pred vrati Marles hiš, vendar jih niso znali izkoristiti. Kazen je sledila v obliki gostujočega gola, ki ga je dosegel Dobaj v 9. minuti. Domačim gol ni vzel zagona in so tako v 16. minuti izenačili, potem ko je zadel Grbec. V 22. minuti pa vendarle veselje za domače gledalce, ko je po strelu iz strani žoga presenetila gostujočega vratarja in končala v mreži, strelec je bil Podrepšek. Na odgovor gostov nismo dolgo čakali saj je za izenačenje v 29. minuti poskrbel Mlaker. Drugi polčas je domačin spet začel hrabro in priložnosti so se kar vrstile, vendar tokrat boginja Furtuna ni bila na strani Podbrežnika, saj je dvakrat zgrešil tako imenovana 'zicera'. Kot je to v navadi, so gostujoči igralci svoje priložnosti znali izkoristiti in so z drugim golom Dobaja v 75. minuti povedli. Ko smo že mislili, da bomo spet videli isti scenarij, kot dosedaj v prvenstvu, ko domačin dobre igre ne zna nadgraditi z točkami, se je za svoje zgrešene priložnosti odkupil Podbrežnik in v 83. minut poskrbel za izenačenje in 'krstno' točko za Rošnjo Loko. Domačim bo ta točka dobra vzpodbuda za vnaprej, saj se zavedajo da ne igrajo slabo, medtem ko gostje nikakor ne najdejo forme iz prejšnje sezone.

Rezultati 7. kola (tabela,  zapisniki):

Loka Rošnja 29.09.18 16.00 NK ROŠNJA - LOKA Marles hiše 3 : 3 (2 : 2)  
Rače 29.09.18 16.00 NK Rače NK TAB Akumulator 1 : 0 (1 : 0)  
Marjeta 29.09.18 16.00 ŠD Marjeta na Dravskem polju NK Brunšvik 1 : 2 (0 : 0)  
Lenart 29.09.18 16.00 NK AjDAS Lenart NK Peca 2 : 2 (1 : 2)  
Duplek 29.09.18 16.00 NK Duplek NK SRojko Dobrovce 3 : 1 (2 : 1)  
Malečnik 29.09.18 16.00 NK Asfalterstvo Brus Malečnik NK Cerkvenjak 7 : 1 (4 : 0)  
Prevalje 29.09.18 18.00 NK Korotan Prevalje NK Starše 0 : 1 (0 : 0)

 

V naslednjem  8. kolu bo najzanimivejša tekma v Črni na Koroškem, kjer bo pri Peci gostoval 'vroči' Duplek. Iskrilo se bo tudi v Mežici, kamor prihaja Marjeta, obe ekipi sta v prejšnjem kolu izgubile derbija in bosta iskale izgubljene točke. V Limbuš odhajajo Starše, ki so ujele lansko formo, medtem ko je domačin nikakor ne najde. To bo dvoboj ekip, ki sta bili v pretekli sezoni poravnani na prvem mestu in so naslov odločile medsebojne tekme. Rošnja Loka na drugi zaporedni domači tekmi gosti Rače, ki so pod taktirko novega trenerja Hrženjaka našle pravo formo iz prvih kol in vsekakor prihajajo po zmago, medtem ko bodo domačini želeli potrditi, da jih je izučilo, da v tej ligi ne šteje umetniški vtis, ampak točke. V Dobrovce prihaja prebujeni Malečnik, domači igrajo po principu toplo-hladno, gostom pa se že nekaj časa forma vzpenja in bodo zelo nevarni. Cerkvenjak po hudem porazu v Malečniku gosti Korotan, ki je v prejšnjem kolu prav tako doživel boleč domač poraz in bo želel povrniti izgubljeno.

Pari 8. kola, 6. in 7. oktobra 2018:

8. krog - 06.10.18
Marles hiše 06.10.18
ob 15.30
NK Starše
NK Cerkvenjak 07.10.18
ob 15.30
NK Korotan Prevalje
NK SRojko Dobrovce 06.10.18
ob 15.30
NK Asfalterstvo Brus Malečnik
NK Peca 06.10.18
ob 15.30
NK Duplek
NK Brunšvik 06.10.18
ob 15.30
NK AjDAS Lenart
NK TAB Akumulator 06.10.18
ob 15.30
ŠD Marjeta na Dravskem polju
NK ROŠNJA - LOKA 06.10.18
ob 15.30
NK Rače

 

Lestvica strelcev:

Rang Ime in priimek Klub Zadetki Avtogoli 11 metrovke
1 Pipenbaher Nejc NK SRojko Dobrovce 6 0 2
2 Rojht Denis NK Rače 5 0 0
3 Kočar Lučo NK Brunšvik 5 0 0
4 Gajić Goran NK Brunšvik 5 0 0
5 Radivojevič Darko NK Peca 5 0 0
6 Breg Rok NK Starše 5 0 1
7 Podbrežnik Elvino NK ROŠNJA - LOKA 5 0 1