Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
15 november 2018

1. MNZ, 14. kolo: Derbi Dobrovci - Brunšvik

V nedeljo, 18. novembra, ob 14. uri, bomo v  14. kolu 1. MNZ Maribor priča velikemu derbiju v športnem parku v Dobrovcih, kjer gostuje Brunšvik. V prvem kolu sredi avgusta so nogometaši Brunšvika doma slavili z 2:0 in začeli tlakovati pot k naslovu jesenskega prvaka, za Brunšvik sta pred 150 gledalci zadela Gajič in Kočar. 

 

 

 

Na sliki: Športni park NK Dobrovc bo priča 'vročemu' derbiju.

V zadnjih krogih so nogometaši Dobrovc v izjemni formi, saj so dobili tri tekme v nizu in dosegli kar 13 golov. Na dobre rezultate vpliva tudi dejstvo, da lahko trener Smodič končno računa na vse igralce. V prvenstvo so Dobrovci, kot bivši tretjeligaš, vstopili ambiciozno in napovedovali hitro vrnitev v tretjo ligo, vendar so malce podcenili ligo in kar hitro jih je to kaznovalo. Rezultati so zelo nihali in so po devetem kolu, po domačem porazu z Staršami, zasedali za njih skromno 7 mesto, z 10 točkami zaostanka za vodilnim. Nato so v štirih krogih nanizali tri zmage in en neodločen rezultat in se prebili na četrto mesto, z 6 točkami zaostanka za Brunšvikom in bi se z zmago na derbiju sosedom približali le na tri točke. 
Na drugi strani je Brunšvik v izjemnem ritmu odigral jesenski del prvenstva, kar devet krogov ni poznal poraza, nato pa so svoj davek zahtevale poškodbe in izgubili so dvakrat zapored, najprej doma od Malečnika in nato še v gosteh od Korotana, s čimer so tudi izgubili vodilno pozicijo na tabeli, katero so v 11. kolu zavzele Starše. Nato smo bili priča veliki zmagi na derbiju nad Staršami in zmago v Cerkvenjaku, kar je zadoščalo, da so po 13. kolih zbrali točko več od Starš in jesen končali na prvem mestu. 

Brane Smodič, trener Dobrovc: Kaj reci pred derbijem z Brunšvikom? Vsi, ki tako ali drugače več let prisostvujemo na tej “posebni” tekmi, dobro vemo, da ta tekma ne prinaša samo 3 točk, ampak dosti več. Predvsem neke vrste zadovoljstvo in čast, da smo premagali “sosede”, zato ne rabim posebej pouvdarjati, kaj  prinaša poraz ... V domačem taboru pričakujemo trdo in agresivno tekmo vseh 90 minut, mislim, da bo o zmagovalcu odločala dnevna forma in predvsem zbranost ter upoštevanje taktičih zamisli. Če bomo v tekmo vstopili borbeno in željo po zmagi in imeli kanček športne sreče, nam 3 točke ne bi smele uiti.  Nasprotnika spoštujemo,saj vemo da gre za dobro in kakovostno ekipo,se jih pa vsekakor ne bojimo in bomo dali vse od sebe,da ne razočaramo domačih navijačev in vseh ljudi v klubu.

Rok Lubej, kapetan Dobrovc: Imamo zelo mlado in dokaj neizkušeno ekipo,ki ima ogromen potencial,kar se nenazadnje kaze na zadnjih tekmah,ki smo jih relativno lahko dobili. Veseli nas tudi, da se je odprlo našim napadalcem, tako da že vsi nestrpno pričakujemo derbi. Obljubljamo pravi spektakel, tako da vabimo navijače, da nas podprejo v čim večjem številu, mi pa se bomo potrudili po najboljših močeh, da Dravsko polje ostane v znamenju modro rumene barve.

 

Danijel Voglar, trener NK Brunšvik: Zavedamo se, da bo gostovanje na Dobrovcah eno najzahtevnejših v letošnji sezoni. Dobrovce ima odlično zasedbo, vseeno pa bomo storili vse, da se domov vrnemo s pozitivnim rezultatom. Verjamem, da si bo tekmo ogledalo tudi veliko naših navijačev in z njihovo pomočjo bomo zagotovo lažje prišli do našega cilja.

 

Jože Bohl, kapetan NK Brunšvik: S soigralci že komaj čakamo na nedeljsko sosedski derbi. Upam, da se bo na tekmi zbralo veliko gledalcev, kajti to bo še dodaten motiv za kvalitetno predstavo. V zadnjih letih sem v dresu Brunšvika proti ekipi iz Dobrovc odigral kar nekaj tekem. Moči smo merili v ligi MNZ Maribor in 3. slovenski ligi, vse tekme so bile izjemno zanimive ter negotove do zadnjega sodnikovega žvižga, isto pričakujem v nedeljo. Dobrovce spoštujemo, vseeno pa je naš cilj nova prvenstvena zmaga, ter prvo mesto na lestvici.