Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
08 marec 2018

Selekcija NK Maribor U9 uspešna tudi v Avstriji

V mesecu februarju se je selekcija U9 nogometne šole NK Maribor udeležila dveh kvalitetnih mednarodnih turnirjev v sosednji Avstriji.

Prvi turnir je potekal na Dunaju, kjer so se pomerili z ekipami Laz No-Mitte, KSV Ankerbrot, Wiener Sportklub (vsi Avstrija) in z Sparto Kutma Gora iz Češke. V skupini so dosegli tri zmage, kar jih je popeljalo v polfinale, tam so se pomerili z madžarskim MTK Budampest in jih po veliki borbi premagali z rezultatom 1:0 in si tako zasluženo priigrali nastop v finalu. V finalu jih je čakal stari znanec iz skupinskega dela Wiener Sportclub. Kljub kvalitetni predstavi jim je zmanjkalo koncentracije pri zaključku, kar je nasprotnik izkoristil in z enim doseženim zadetkom zmagal in osvojil turnir. Dečki iz NK Maribora so osvojili odlično drugo mesto.

 

Naslednji turnir, ki so se ga udeležili je bil v Gleisdorfu v Avstriji. Nasprotniki v skupini so bili MTK Budapest, GAK juiors, SK GAK Sturm Graz in Hartberg. Kljub kvalitetnim nasprotnikom je fantom uspelo osvojiti drugo mesto v skupini in nastop v četrtfinalu. V četrtfinalu so se pomerili z SK Sturm Graz U8, ti o sicer povedli z 1:0 vendar je igralcem MAribora uspelo rezultat obrniti in zmagati z 2:1. V polfinalu so se ponovno srečali z ekipo GAK juniors, katere so v skupini premagali z 4:1. Nasprotnik je v polfinalu pokazal drugačen obraz in se zelo dobro upiral, vendar je ekipa pokazala zmagovalno mentaliteto in po težki borbi zmagala z 1:0. V finalu so kljub dobri igri izgubili od zelo kvalitetnega tekmeca SK Sturm iz Graza in osvojili končno drugo mesto.

 

 

Fante v prihajajočih mesecih čaka še nekaj velikih turnirjev, kot so Zmajevo gnezdo v Ljubljani, 3-dnevni turnir v Salzburgu, turnir v Wildonu,… in ne nazadnje je potrebno omeniti tudi to, da so prejeli vabilo iz portugalske Madeire, kjer bo potekal prvi turnir nogometnega kampa Christiana Ronalda. Fantje NK Maribor U9 tako že nestrpno čakajo na mesec julij, kjer bodo igrali proti vrhunskim evropskim ekipam in doživeli nepozabne trenutke.