Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Več

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Več

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Več
08 marec 2018

Nogometni biser pri NK Železničarju

V vrstah nogometne šole NK Železničarja iz Maribora se skriva pravi biser. Selekcija U9 nogometnega kluba Železničar iz Maribora v svoji starostni skupini dosega odlične rezultate in je na turnirjih kjer nastopa reden udeleženec bojev za prva tri mesta. Trener Edin Okanovič pravi, da ima zbrane zelo talentirane dečke, pred katerimi je svetla prihodnost,  s katerimi je užitek delat, saj niso samo talentirani igralci, ampak tudi lepo vzgojeni in delovni fantje. Čeprav je v tej starosti težko predvideti kako se bo kakšen igralec razvijal v bodoče, enemu izmed njih strokovnjaki napovedujejo bleščečo prihodnost.

O Dino Okanoviču smo v naši reviji že pisali in takrat smo napisali "Navdušuje kjekoli se pojavi", v zadnjih mesecih to drži kot pribito. Dino kjerkoli se pojavi, izvablja aplavze in pobira nagrade za najboljšega igralca ali strelca turnirja. Samo v tej zimi je bil proglašen za najboljšega igralca na turnirjih v Rogozi, Miklavžu, Sladkem Vrhu, Apačah in strelca v Hočah in Varaždinu. Mnogi se sprašujejo kako lahko devetletnik z takšno lahkoto preigrava, podaja in dosega zadetke, na igrišču deluje kot da ne tekmuje v svoji starostni selekciji, ampak da ga je posodila kakšna starejša ekipa. Fant je z svojimi predstavami pritegnil pozornost ene najboljših nogometnih šol v Evropi GNK Dinama iz Zagreba in že od jeseni trenira pod budnim očesom njihovih strokovnjakov. Njegov oče in trener Edin Okanovič, tudi sam nekdanji nogometaš, pravi: " Od dneva ko shodil vidi samo nogometno žogo in nikoli mu ni težko trenirat, čeprav ima z igranjem za NK Železničar, NK Dravo in obiskovanjem treningov v Zagrebu zelo 'natrpan' urnik, vendar vse opravi z nasmeškom in komaj čaka na naslednji trening ali tekmo. Včasih ga moramo držati nazaj, da ne bi pregorel, ker njegova zagnanost presega trenutne fizične sposobnosti. Veseli me, da kljub kvaliteti, ki jo premore na igrišču ni sebičen in ga ne zanimajo samo goli, ampak sodeluje z soigralci."

Kot kaže na 'našem' dvorišču raste še en izjemen nogometni talent. Želimo si, da se bo, ob normalnem razvoju in strokovni podpori, razvil v vrhunskega igralca in da bo nekoč z svojimi igrami razveseljeval, kot sam pravi, najboljše navijače na svetu Viole.

V video si lahko pogledate nekaj iz Dinotovega bogatega repertoarja: