Video right

 

 

 

 

Intervjuji

Katja Fain: Po maminih stopinjah

Moj dolgoročni cilj je, da bi osvojila kolajne na Evropskih in Svetovnih prvenstvih ter tudi na olimpijskih igrah

Preberite več ...

Maruša Mišmaš: Ko se odločiš, te nič ne ustavi

To je vodilo vrhunske mlade perspektivne atletinje Maruše Mišmaš, državne rekorderke v disciplini 3.000 m v teku čez zapreke in Hervisove ambasadorke. Pravzaprav gre za neusmiljeno dejstvo, ki na neprizanesljiv način predstavi resnico, obenem pa ohrabri vsakogar, ki ima sanje in voljo, da hodi po poti k cilju. Ne - ni lahke poti do velike zmage, ni bližnjic; je pa trda pot, ki je posledica tvoje odločitve.

Preberite več ...

Slavko Vinčič: Messi in Ronaldo brez privilegijev

Messi in Ronaldo brez privilegijev

 Z najuspešnejšim mariborskim sodnikom smo se pogovarjali o poklicu, ki je privilegij, a hkrati tudi precej nehvaležno opravilo

Preberite več ...
18 oktober 2018

Desiree Ajlec: Bazene je zamenjala za snežne strmine

Nevsakdanji odgovori mlade smučarke, ki nas je presenetila praktično pri vsakem vprašanju. Ja, začelo se je že ob predstavitvi, ko smo se posebej morali poglobiti v njeno nevsakdanjo, a simpatično ime.

Preberite več ...

17 oktober 2018

Desiree Ajlec: Bazene je zamenjala za snežne strmine

Nevsakdanji odgovori mlade smučarke, ki nas je presenetila praktično pri vsakem vprašanju. Ja, začelo se je že ob predstavitvi, ko smo se posebej morali poglobiti v njeno nevsakdanjo, a simpatično ime.

Preberite več ...

14 september 2017

Jan Drozg: Nov hokejski as na obzorju

Da po Anžetu Kopitarju še dolgo ne bomo imeli hokejista takšnega kova?! Ta trditev se utegne že kaj kmalu ovreči, saj na sceno prihaja mladi Jan Drozg. Mariborčan se podaja v Pittsburg.

Preberite več ...

12 marec 2017

Hokejski center Maribor: Pogumno v drugo sezono

V našem programu imamo v tej sezoni šestintrideset mladih hokejistov iz Slovenije, Srbije, Bolgarije in Hrvaške. Hokejski center Maribor sedaj deluje že drugo sezono in odpira vrata mladim hokejistom iz Maribora in širše okolice. V svojem obširnem programu ponuja kakovosten in prilagojen šolski program (vključitev v športni oddelek ali individualno pogodbo na izbrani šoli), optimalne procese treningov (treninge na ledu, kondicijske treninge, spremljave telesnega in gibalnega razvoja) ter ustrezno dnevno oskrbo (bivanje, prehrano, zdravstveno oskrbo, pomoč).

Preberite več ...

01 marec 2017

ASK Branik: Vse več otrok želi po poti Ilke, Boštjana, Filipa …

Učijmo jih ne zgolj smučanja, temveč tudi življenja nasploh, obnašanja v hotelih, ki jih obiskujemo. Skupina Cicibanov danes šteje triindvajset otrok s tremi trenerji. To so letniki od 2009 do 2005. V sezoni 2015 je delo z njimi prevzel Rok Toplak, ko se je po štirih letih vrnil v klub iz reprezentančnih vrst, kjer je bil trener moške ekipe za Evropski pokal. Pred tem je osem let pri klubu treniral mladinke, članice in si ni predstavljal, da ga bo delo z otroki tako zanimalo. »So zelo učljivi, hvaležni za vsako znanje, ki jim ga serviraš, za vsako novo stvar, ki jim jo predstaviš,« pove Toplak.

Preberite več ...

01 marec 2017

Little Fox: Zlata lisica tudi za najmlajše

Tekmovanje ni povsem nova ideja, saj so mednarodno tekmo, Mini Zlato lisico, organizirali prvič že leta 2010. Po tem, ko je Mariborsko Pohorje pod streho uspešno spravilo tekmo svetovnega pokala za Zlato lisico, so se podobnega projekta lotili še za najmlajše. Little Fox pa ni povsem nova ideja, saj so mednarodno tekmo, Mini Zlato lisico, organizirali prvič že leta 2010, vendar ne s tako obširnim programom in tudi z manjšim vložkom.  Projekt je bil tedaj zamisel Iztoka Tomšiča, očeta branikove tekmovalke Nike Tomšič, ki je bila takrat v cicibanskih vrstah. Gospod Tomšič si je zamislil, da se otroci pomerijo tudi v nekoliko širši konkurenci. Tekmovanje so organizirali trikrat v sezoni, in sicer kot pokal treh tekem. Po treh sezonah se je to tekmovanje opustilo. S prihodom novih ljudi v klub pa so, nekoč že uspešno tekmovanje, ponovno oživili z namenom, da le-to postane stalnica v otroškem koledarju. Konec lanske sezone so se branikovci z otroki v veliki zasedbi udeležili tekme v italijanskem Brixnu, kjer so dobili kar nekaj idej in pravo motivacijo za razvoj te tekme, ki so jo poimenovali Little Fox. 

Preberite več ...